Hejsa
Jeg er faldet over denne hjemmeside for nogen tid siden. Her er masser
af gode opskrifter:
http://www.hunde-info.dk/kager.shtml
Hilsen Dorthe
ulla skriver:
> > Så nu vil jeg høre om nogen har en opskrift på hjemmelavet
> godbidder til
> > vovsen.
>
> Ja, så gerne.
> Jeg gemte dem dengang, og her er både de nye, og min egen
> "gamle"!
>
> Hilsen
> Sannie
>
> Hundekiks
>
> 4 æg
> 2 breve drikkebouillon
> 1 kop mel
> 1 kop knækkede rugkerner
> havregryn, så meget det kan tage
>
> Æg, mel, rugkerner og havregryn blandes med bouillonen. Rulles
> derefter i fingertykke pølser der skæres ud som pebernødder.
> Bages ved 175o i en time, hvorefter kiksen står yderligere en
> time i slukket ovn.
>
> Det er en herlig småbid til hunden, uden fedt og sukker – kiksene
> er også gode hvis tobenede skal have noget mættende der ikke
> feder.
>
> Fra dyrevennen nr. 6 1984
> -----------------------------------------------------------------
>
> Når jeg laver disse (ovenstående) hundekiks, plejer jeg også at
> tilsætte revne
> gulerødder, hakket persille m/stilk, lidt ost og lidt
> olivenolie, så syntes mine hunde at de er ekstra gode. Jeg plejer
> bare at rulle dem ud til en stor plade og ridse i dem så det
> bliver til terninger, så brækker jeg dem ud når de er
> bagt. Persille skulle (siger de kloge) hjælpe på dårlig
> ånde........
>
> -----------------------------------------------------------------
>
> Her er så "opskriften" på tørret leverstykker.
>
> Jeg skærer lever i passende firkanter (alt efter hundens
> størrelse, det er godt de er små og hurtige at spise, hvis de
> skal bruges til træning).
> Derefter bruner jeg dem godt i olie i en stegegryde, hælder vand
> på jog lader dem simre i 20 min (alt efter størrelsen). De tages
> op af vandet placeres i
> bradepanden udbredt på bagepapir og bages ved 200 grader i 20
> minutter eller til de er tørre. De bliver helt tørre og sprøde
> og er nemme at have i
> lommen uden de sviner og lugter alt for grimt
>
> Men pas på med udelukkende at bruge disse til godbidder, da
> hunden så vil få for meget protein.
> Leverstykkerne ( jeg bruger både svine og kalvelever) bliver
> knas-tørre og kan holde meget længe, hvor lang tid ved jeg ikke
> præcist, for de er som regel væk i løbet af ihvertfald 14 dage
> her i huset. Jeg opbevarer dem blot
> i en pose eller en lufttæt dåse.
>
> Vores lille schæferhvalp er helt vild med dem og de er ihvertfald
> uden tilsætningsstoffer. Lige nu hvor vi er igang med at lære
> sporarbejdet, bruger jeg kogevandet til at pensle under skoene,
> når jeg går sporet........det hjælper hende meget.
>
> God fornøjelse Gitte og Tammi (der er træt efter alt det
> snudearbejde)
> -----------------------------------------------------------------
>
> Kyllingepølser:
>
> Køb en pakke kyllingepølser, skær dem i tynde skiver, fordel dem
> på en bageplade bag dem v/ 180° i 1 time og så plejer jeg at
> efterlade dem i slukket ovn 1 time mere.
> Kyllingestykkerne "hæver" til dobbelt størrelse og hundene er
> vilde med dem.
> Mvh Carina
>
> Lever kan også bruges, det behøver ikke at blive kogt først, bare
> små rå terninger ind i mikroovnen, prøv med et par minutter ad
> gangen.
>
> Jeg koger først leveren i ca. 1½ time. Så skærer jeg den ud i små
> terninger.
> Så kommer den i ovnen v. ca. 100 g. til de føles HELT hårde når
> man trykker
> på dem. Dette tager faktisk ret lang tid...Nogle timer :c(
> Så er de færdige og kan holde sig læææææææænge, med mindre man
> har en
> utrolig dygtig hund, for så er de jo hurtigt brugt som
> træningsgodbidder
> :c) Susanne