|
| Chokolade Muffins Fra : Marlene B. Nielsen |
Dato : 01-02-02 06:01 |
|
Halllllloooooo
Der er vel ikke nogen der ligger inde med en kanon opskrift på Chokolade
muffins (gerne med chokolade stykker i) samt hvilken forme er bedst at købe
???
På forhånd tak og ha' en super weekend.
Marlene
| |
Jette Mogensen (01-02-2002)
| Kommentar Fra : Jette Mogensen |
Dato : 01-02-02 08:51 |
|
Hej Marlene
Denne opskrift synes jeg er meget fin.Jeg bager dem i metalmuffinsforme.En
hel plade med 12 forme.Smør dem godt og lad kagerne stå i 5 min. efter de er
bagt på en rist.så er de lige til at løfte ud ved hjælp af en gaffel.
12 mellemstore muffins:
270 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
150 g smør
165 g farin
1 3/4 dl mælk
2 æg
100 g valnødder, hakkede
125 g mørk chokolade,grofthakket
flormelis, til drys
Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinplade med plads til 12 stk. pensles
med smeltet smør eller olie.Mel,bagepulver og kakao sigtes ned i en stor
røreskål.
Smør og sukker kommes i en lille gryde og varmes langsomt op under stadig
omrøring.Smørret skal være helt smeltet og sukkeret helt opløst. Tag gryden
af blusset.Pisk mælk og æg sammen i en lille kande.
Rør nødder og hakket chokolade sammen med de tørre ingredienser.Lav en
fordybning i midten.Tilsæt mælke blandingen og det smeltede smør. Rør dejen
sammen med en dejskraber.Rør ikke for længe,dejen må gerne være klumpet (det
skal den faktisk,førend de bliver rigtig gode).
Fordel dejen i muffinpladens 12 huller.Hvert hul skal fyldes 3/4 op med dej.
Bag kagerne i 15-18 min. Prøv evt. med en strikkepind,om kagerne er helt
gennembagt.Lad de færdige chokolademuffins hvile i ca. 5 min, inden de
vendes ud på en bagerist.Sigt lidt flormelis ud over kagerne.
De er også glimrende at fryse, men det bliver sjældent aktuelt. Vær
opmærksom på, når du prøver om kagerne er færdigbagt, at det ikke er
flydende chokolade der er på stikkepinden i stedet for dej.
mvh Jette
"Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3c5a3532$0$62869$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Halllllloooooo
>
> Der er vel ikke nogen der ligger inde med en kanon opskrift på Chokolade
> muffins (gerne med chokolade stykker i) samt hvilken forme er bedst at
købe
> ???
>
> På forhånd tak og ha' en super weekend.
>
> Marlene
>
>
| |
Sofie Kurland (02-02-2002)
| Kommentar Fra : Sofie Kurland |
Dato : 02-02-02 01:18 |
|
> Hej Marlene.
Jeg har lige bagt muffins i min nye superform fra Magasin. Den er med 12 huller
og tefalbelægning, og kagerne blev superflotte og hang ikke fast. Hvis du bliver
træt af chokomuffins, så prøv disse med marcipan og citron.
150 g smør
150 g sukker
100 g marcipan
2 æg
150 hvedemel
1 tsk bagepulver
1 citron (saft og reven skal)
Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt den groftrevne marcipan og æggene (ét ad
gangen). Rør mel, bagepulver, revet citronskal og 1 spsk saft i dejen. Fyld
formene 2/3 op med dej og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 180 grader.
Venlig hilsen
Sofie
| |
Marlene B. Nielsen (05-02-2002)
| Kommentar Fra : Marlene B. Nielsen |
Dato : 05-02-02 06:48 |
|
Hej Jette
Du kan vel ikke fortælle hvor meget sukker der skal i
samt hvornår farinen skal i.
På forhånd tak
Marlene
P.S. Tusinde tak for de mange opskrifter.
"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> skrev i en meddelelse
news:a3dhbs$jfl$1@sunsite.dk...
> Hej Marlene
>
> Denne opskrift synes jeg er meget fin.Jeg bager dem i metalmuffinsforme.En
> hel plade med 12 forme.Smør dem godt og lad kagerne stå i 5 min. efter de
er
> bagt på en rist.så er de lige til at løfte ud ved hjælp af en gaffel.
>
> 12 mellemstore muffins:
>
> 270 g hvedemel
> 2 tsk. bagepulver
> 3 spsk. kakao
> 150 g smør
> 165 g farin
> 1 3/4 dl mælk
> 2 æg
> 100 g valnødder, hakkede
> 125 g mørk chokolade,grofthakket
> flormelis, til drys
>
> Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinplade med plads til 12 stk.
pensles
> med smeltet smør eller olie.Mel,bagepulver og kakao sigtes ned i en stor
> røreskål.
>
> Smør og sukker kommes i en lille gryde og varmes langsomt op under stadig
> omrøring.Smørret skal være helt smeltet og sukkeret helt opløst. Tag
gryden
> af blusset.Pisk mælk og æg sammen i en lille kande.
>
> Rør nødder og hakket chokolade sammen med de tørre ingredienser.Lav en
> fordybning i midten.Tilsæt mælke blandingen og det smeltede smør. Rør
dejen
> sammen med en dejskraber.Rør ikke for længe,dejen må gerne være klumpet
(det
> skal den faktisk,førend de bliver rigtig gode).
>
> Fordel dejen i muffinpladens 12 huller.Hvert hul skal fyldes 3/4 op med
dej.
> Bag kagerne i 15-18 min. Prøv evt. med en strikkepind,om kagerne er helt
> gennembagt.Lad de færdige chokolademuffins hvile i ca. 5 min, inden de
> vendes ud på en bagerist.Sigt lidt flormelis ud over kagerne.
>
> De er også glimrende at fryse, men det bliver sjældent aktuelt. Vær
> opmærksom på, når du prøver om kagerne er færdigbagt, at det ikke er
> flydende chokolade der er på stikkepinden i stedet for dej.
>
> mvh Jette
>
>
> "Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3c5a3532$0$62869$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Halllllloooooo
> >
> > Der er vel ikke nogen der ligger inde med en kanon opskrift på Chokolade
> > muffins (gerne med chokolade stykker i) samt hvilken forme er bedst at
> købe
> > ???
> >
> > På forhånd tak og ha' en super weekend.
> >
> > Marlene
> >
> >
>
>
| |
Jette Mogensen (05-02-2002)
| Kommentar Fra : Jette Mogensen |
Dato : 05-02-02 21:45 |
|
Hej Marlene
Farin er sukker, så enkelt er det.Hvis jeg havde skrevet farin i
tekstvejledningen havde du sikkert ikke været i tvivl.
melis = sukker
Farin = sukker
mvh Jette
"Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3c5f8ac1$0$254$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Jette
>
> Du kan vel ikke fortælle hvor meget sukker der skal i
> samt hvornår farinen skal i.
>
> På forhånd tak
>
> Marlene
>
> P.S. Tusinde tak for de mange opskrifter.
>
> "Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> skrev i en meddelelse
> news:a3dhbs$jfl$1@sunsite.dk...
> > Hej Marlene
> >
> > Denne opskrift synes jeg er meget fin.Jeg bager dem i
metalmuffinsforme.En
> > hel plade med 12 forme.Smør dem godt og lad kagerne stå i 5 min. efter
de
> er
> > bagt på en rist.så er de lige til at løfte ud ved hjælp af en gaffel.
> >
> > 12 mellemstore muffins:
> >
> > 270 g hvedemel
> > 2 tsk. bagepulver
> > 3 spsk. kakao
> > 150 g smør
> > 165 g farin
> > 1 3/4 dl mælk
> > 2 æg
> > 100 g valnødder, hakkede
> > 125 g mørk chokolade,grofthakket
> > flormelis, til drys
> >
> > Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinplade med plads til 12 stk.
> pensles
> > med smeltet smør eller olie.Mel,bagepulver og kakao sigtes ned i en stor
> > røreskål.
> >
> > Smør og sukker kommes i en lille gryde og varmes langsomt op under
stadig
> > omrøring.Smørret skal være helt smeltet og sukkeret helt opløst. Tag
> gryden
> > af blusset.Pisk mælk og æg sammen i en lille kande.
> >
> > Rør nødder og hakket chokolade sammen med de tørre ingredienser.Lav en
> > fordybning i midten.Tilsæt mælke blandingen og det smeltede smør. Rør
> dejen
> > sammen med en dejskraber.Rør ikke for længe,dejen må gerne være klumpet
> (det
> > skal den faktisk,førend de bliver rigtig gode).
> >
> > Fordel dejen i muffinpladens 12 huller.Hvert hul skal fyldes 3/4 op med
> dej.
> > Bag kagerne i 15-18 min. Prøv evt. med en strikkepind,om kagerne er helt
> > gennembagt.Lad de færdige chokolademuffins hvile i ca. 5 min, inden de
> > vendes ud på en bagerist.Sigt lidt flormelis ud over kagerne.
> >
> > De er også glimrende at fryse, men det bliver sjældent aktuelt. Vær
> > opmærksom på, når du prøver om kagerne er færdigbagt, at det ikke er
> > flydende chokolade der er på stikkepinden i stedet for dej.
> >
> > mvh Jette
> >
> >
> > "Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3c5a3532$0$62869$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Halllllloooooo
> > >
> > > Der er vel ikke nogen der ligger inde med en kanon opskrift på
Chokolade
> > > muffins (gerne med chokolade stykker i) samt hvilken forme er bedst at
> > købe
> > > ???
> > >
> > > På forhånd tak og ha' en super weekend.
> > >
> > > Marlene
> > >
> > >
> >
> >
>
>
| |
Fru Hof (04-02-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 04-02-02 12:35 |
|
> Der er vel ikke nogen der ligger inde med en kanon opskrift på Chokolade
> muffins (gerne med chokolade stykker i) samt hvilken forme er bedst at
købe
> ???
>
> På forhånd tak og ha' en super weekend.
>
> Marlene
>
Jeg kan varmt anbefale følgende opskrift fra Ainsley Harriott, en af BBC's
fjernsynskokke:
Muffins med hindbær og hvid chokolade
300 g mel
2 tsk bagepulver
150 g rørsukker
1 æg
1 tsk vanilleekstrakt
2 1/4 dl mælk
50 g smeltet smør
100 g friske hindbær (men i denne tid kan frosne sagtens bruges)
75 g hakket hvid chokolade
Melet og bagepulveret sigtes ned i en skål og sukkeret røres i. Slå ægget ud
i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør.
Rør væsken i melblanding, derefter hindbær og chokolade. Pas på ikke at røre
for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most. Hæld blandingen i
muffinsforme og bag ved 200 grader i ca 30 min.
Jeg har købt en af de nye gummiforme fra Eva Trio, og den er super god.
mvh
Tove
| |
Rene' Hjorth (04-02-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 04-02-02 18:54 |
|
Mon, 4 Feb 2002 12:34:45 +0100 -> "Fru Hof"
<1008046m001@mail1.stofanet.dk>
Hej Fru Hof,
>Jeg kan varmt anbefale følgende opskrift fra Ainsley Harriott, en af BBC's
>fjernsynskokke:
>Muffins med hindbær og hvid chokolade
Du har ret, den er nemlig rigtig-rigtid god! Dog vil jeg foreslå at
skære lidt ned for melet, tænker over hvilken hvide chokolade man bruger
(*) og specificere at mælken skal være sødmælk, samt at hindbærene skal
være *gode*.
*) Hvis man anvender hvid chokolade af høj kvallitet, f.eks. Valrhona,
er det som bekendt mindre sødt, hvorfor jeg foreslår at man tilsætter
lidt mere rørsukker.
Der er desværre meget frossen dansk "pose-frugt" der er forbandet og
surt & uden smag, hvis hvis man er lidt pertentlig, vil jeg da f.eks.
anbefale egne- eller Irma's løsfrosne hindbær til disse muffins.
>Jeg har købt en af de nye gummiforme fra Eva Trio, og den er super god.
Nemlig - jeg har købt 2
René
www.rene.hjorth.com
| |
Fru Hof (05-02-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 05-02-02 08:45 |
|
Hej René!
> Du har ret, den er nemlig rigtig-rigtid god! Dog vil jeg foreslå at
> skære lidt ned for melet, tænker over hvilken hvide chokolade man bruger
> (*) og specificere at mælken skal være sødmælk, samt at hindbærene skal
> være *gode*.
Som jeg har røbet nogle gange her i gruppen, så er jeg (og dermed den
tvangsindlagte familie) ikke så meget for søde sager og bager meget sjældent
kager, så derfor har jeg såmænd ikke tænkt på, om der skulle skæres ned for
melet, men det vil jeg da prøve næste gang. Jeg bruger også skummetmælk; kan
du virkelig smage forskel i det færdige resultat?
>
> *) Hvis man anvender hvid chokolade af høj kvallitet, f.eks. Valrhona,
> er det som bekendt mindre sødt, hvorfor jeg foreslår at man tilsætter
> lidt mere rørsukker.
Men se Valrhona bruger jeg altid, og jvf min nedsatte trang til søde sager
passer det mig fint, at kagerne er mindre søde.
>
> Der er desværre meget frossen dansk "pose-frugt" der er forbandet og
> surt & uden smag, hvis hvis man er lidt pertentlig, vil jeg da f.eks.
> anbefale egne- eller Irma's løsfrosne hindbær til disse muffins.
Jeg bor et sted uden Irma eller egne hindbær, men det er rigtigt, at man
skal være kritisk i sit valg af frosne frugter.
>
mvh
Tove
| |
Rene' Hjorth (05-02-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 05-02-02 19:28 |
|
Tue, 5 Feb 2002 08:44:35 +0100 -> "Fru Hof"
<1008046m001@mail1.stofanet.dk>
Hej Tove,
>Som jeg har røbet nogle gange her i gruppen, så er jeg (og dermed den
>tvangsindlagte familie) ikke så meget for søde sager og bager meget sjældent
>kager
Jamen, det med kager skal heller ikke var en alt for dagligdags ting;
ingen af os har godt af store mængder stivelse, fedt og sukker, så kager
skal være noget til en særlig lejlighed.
>så derfor har jeg såmænd ikke tænkt på, om der skulle skæres ned for
>melet, men det vil jeg da prøve næste gang.
Jeg synes at smagen og konsistensen bliver lidt bedre, men smag og
behag.
>Jeg bruger også skummetmælk; kan du virkelig smage forskel i det færdige resultat?
Ja, afgjort - især hvis man bruger en god sødmælk
(Thise/Øllingegård/Gambogård) - men også fordi det er en relativ mager
kage, giver det ekstra mælkefedt en lidt bedre konsistens.
>Men se Valrhona bruger jeg altid, og jvf min nedsatte trang til søde sager
>passer det mig fint, at kagerne er mindre søde.
Det kan jeg også snildt forstå; disse muffins må heller ikke være for
søde, da de nemt kvæler den spæde smag af den hvide chokolade og de gode
hindbær.
>Jeg bor et sted uden Irma eller egne hindbær, men det er rigtigt, at man
>skal være kritisk i sit valg af frosne frugter.
Jylland? Hvad er der ellers af den slags butikker i jylland (altså
kræsen for varene, gode specialiteter) - Salling i Århus er vel et
sikkert hit, og vel også magasin hvor de findes.
Når jeg er i jylland og skal lave mad, tager jeg som regel fordi de
nævnte steder (og Chas E i Århus), men hvad er der ellers af muligheder
i Jylland/Fyn?
Bare nysgerrig
René
www.rene.hjorth.com
| |
Fru Hof (06-02-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 06-02-02 08:57 |
|
> Jylland? Hvad er der ellers af den slags butikker i jylland (altså
> kræsen for varene, gode specialiteter) - Salling i Århus er vel et
> sikkert hit, og vel også magasin hvor de findes.
>
> Når jeg er i jylland og skal lave mad, tager jeg som regel fordi de
> nævnte steder (og Chas E i Århus), men hvad er der ellers af muligheder
> i Jylland/Fyn?
>
> Bare nysgerrig
>
Hej René!
Masser af steder her i Aalborg. Salling har vi og også et Magasin, der dog
ikke har madafd. - men derudover har vi i fodsporet af Rosdahls fået en hel
del specialbutikker, hvor du kan købe dig en armod til i lækkerier. Dette
forhindrer mig dog ikke i at få en kasse fra aarstiderne hver anden uge og
en sending fra skagenfood hver uge (kan VARMT anbefales),
så René kom du bare til Nordjylland!
mvh
Tove
| |
Rene' Hjorth (06-02-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 06-02-02 21:34 |
|
Wed, 6 Feb 2002 08:57:26 +0100 -> "Fru Hof"
<1008046m001@mail1.stofanet.dk>
Hej Tove,
>men derudover har vi i fodsporet af Rosdahls fået en hel
>del specialbutikker, hvor du kan købe dig en armod til i lækkerier.
Pefekt! Jeg havde længe besluttet at tage på "gastronomitur" til
Nordjylland, men hans ALT for tidlige død satte desværre en stopper for
den plan - suk...
>Dette forhindrer mig dog ikke i at få en kasse fra aarstiderne hver anden uge
Jamen, det får jeg sågar også - sært nok for os der lever ude på
bøhlandet, er Aarstiderne konkurrencedygtige med prisen UDOVER
kvalliteten; men boede jeg i det indre af en storby, f.eks. København,
ville jeg nok istedet handle dér.
>så René kom du bare til Nordjylland!
Tak, DET vil jeg så gøre en dag!
René
www.rene.hjorth.com
| |
|
|