/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hirseflager, benyttelse af ... til grød
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 29-01-02 14:55

Hej Alle.

Vi har en pose (økologiske) hirseflager og vil gerne koge grød
af dem. Kan man det? Og hvad kan man ellers bruge dem til?

Vi plejer at spise havregrød til morgen; men lidt variation er
jo rart.

Hvordan gør man? Og der står, at de skal koges 10 min før brug,
skal de så koges og så koges mere?


På forhånd tak for hjælpen

/Sebastian & Mette
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com

 
 
Peter W. Bosse (30-01-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 30-01-02 04:55

"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@yahoo.com> skrev i meddelandet:
>
> Vi har en pose (økologiske) hirseflager og vil gerne koge grød
> af dem. Kan man det? Og hvad kan man ellers bruge dem til?

Hirsegrød:
(4 pers.)

¼ liter vand
190 g hirseflager (4 dl)
1¼ liter mælk
½-1 tsk groft havsalt (gerne fra det Døde Hav)

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys hirseflagerne i mens der
røres. Kog under låg ved svag varme i ca. 10 min. Hæld mælken i mens
der røres. Bring grøden i kog over middelstærk varme. Rør fra bunden.
Kog grøden færdig under låg ved svag varme - uden at røre eller lette
låget - i ca. 5 min.
Tilbehør: Frugtmos el.- kompot el. frugtsaft el. kanelsukker..
(1 tsk kanel, 2 spsk sukker).

-oo-

Hirse-klatkager:
(4 pers)

2 dl hirseflager
8 dl vand
1 dl boghvedeflager
1/2 dl sesamfrø eller kogte hakkede soyabønner
1 dl revet gulerod
2 æg
salt og kryderier

Hirsen koges i 15 min. til en fast grød. Boghvedeflager og sesamfrø
ristes hver for sig på en tør pande. Blandes i hirsen sammen med de
øvrige tilberedte dele og steges på panden i olie.
Spises på rugbrød med syltede rødbeder eller agurk.

-oo-

Hirsepandekager med appelsinfyld:
(4 pers.)

1 dl hvedemel (50 g)
1 dl hirseflager (50 g)
1/2 tsk sukker
1/4 tsk salt
3 dl mælk
3 æg
25 g smeltet smør
smør/olie til stegning

Fyld:
1 bæger hytteost (200 g)
1 spsk flydende honning
2 appelsiner
25 g nødder

Mel, hirseflager, sukker, salt og mælk piskes sammen. Æg og smør piskes
i. Panden varmes godt op, lidt fedtstof kommes på til den første
pandekage. Lidt dej hældes på, og panden drejes, så dejen fordeles.
Bages ved jævn varme ca. 2 minutter på hver side.
Fyld: Hytteost og honning røres sammen. Appelsinerne pilles og skæres i
terninger, nødderne hakkes. Appelsiner og nødder røres i hytteosten.
Pandekagerne serveres varme med fyldet.
Kilde: "Ung mand fra Brugsen".


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Folk er stort set holdt op med at drikke på arbejdet. Til gengæld
finder danskerne flasken frem, når de er kommet hjem. Alkohol er
stadig er stort problem, siger forsker i alkoholkultur ved Århus
universitet, Knud-Erik Sabroe.
http://www1.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=48007



Sebastian Adorján Dy~ (30-01-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 30-01-02 06:34

Hej Peter

[snip]

Tusinde tak.

Peter W. Bosse <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote:

> -- Mvh. Peter W. Bosse
/Sebastian

--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com

Cecilie Lytchoff Grø~ (30-01-2002)
Kommentar
Fra : Cecilie Lytchoff Grø~


Dato : 30-01-02 22:21

Hej

Jeg laver hirsegrød til min søn om morgenen,-han elsker det. Jeg tager:
(Det er en lille potion)
½ dl hirseflager
1 dl. mælk
1-2 isterninger frugtmos af æble eller pære
1 smørklat

Alt på en dyb tallerken og ind i mikroovnen i 2 minutter og den er færdig
Rør rundt, evt. tilsæt mere mælk..
Den er meget varm
Det er let
Venligst Cecilie




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408877
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste