On Fri, 18 Jan 2002 13:50:19 +0100, "Mirian"
<Mirian@post.cybercity.dk> wrote:
>Nu hvor vi er ved olier, så vil jeg anbefale tidselolie! det skulle og her
>siger jeg skulle med vilje, for jeg er ikke sikker, være sundere end nogen
>anden olie og så smager det faktisk godt! Maden du steger det i, smager
>overhovedet ikke af olie som mange andre olie for det til at gøre!
Tidselolie har meget højt indhold af flerumættede fedtsyrer hvilket
gør den uegnet til stegning. Det kan dog godt lade sig gøre, men det
er bedst til kolde ting som f.ex. dressing.
Fedtsyrefordeling for tidselolie er
Mættede fedtsyrer: 9%
Enkeltumættede fedtsyrer: 13%
Flerumættede fedtsyrer: 78%
>Jeg har dog ikke fundet noget i Danmark men da jeg bor tæt ved grænsen
>henter jeg det i Tyskland hvor det er meget almindeligt!
Man kan købe det i Føtex.
/Christian
--
[
http://vis.mig.et.geekshow.dk ]
[ Non semper ea sunt quae videntur. ]