Her kommer konditor Gert Sørensens opskrift på parfait-is. Den er vældig
god,portionen er stor men den kan halveres.
Grundopskrift på Vanille-parfait:
Ingredienser til 12 personer.
2½ dl vand
150 g sukker
marven af en stang vanille
12 æggeblommer
1 liter piskefløde
Fremgangsmåde:
Kog vand,sukker og vanille til en klar lage. (ca. 5 min). Kom æggeblommerne
i en skål af plastik eller metal og tilsæt den kogende sirup under kraftig
piskning. Brug el-mikser.Fortsæt piskningen ,iondtil ægge-sukkerblandingen
er helt kold,let og fyldig. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i
den afkølede ægge-sukkerblanding. Hæld blandingen i en form og stil den i
fryseren.
Denne vanille-parfait kan efter behag tilsættes forskellige
likører,frugt-pure af enhver art,mocca,chokolade, nougat( blød eller hård)
marcipanmasse,nødder af forskellig art.m.v. Den ønskede ingrediens tilsættes
altid lige inden flødeskummet vendes i.
Vær forsigtig med tilsætning af likør og andre søde smagsstoffer, idet isen
har svært ved at fryse, hvis den er for sød.
Parfait-is bør tages ud af fryseren i god tid, inden den skal serveres.Lad
den stå ude i 15-20 min, det giver isen den rigtige konsistens og fremhæver
den gode smag.
m.v.h. Jette
"Mikkel Trolle Larsen" <mtl@person.dk> skrev i en meddelelse
news:a2541a$1jhr$1@news.cybercity.dk...
> Hej der allesammen
>
> Jeg er på jagt efter en opskrift på hjemmelavet is.
> Der er af min veninder der laver det men hun vil ikke af med sin så nu
> prøver jeg jer.
> Jeg ved hun bruger :
> æggeblommer
> flourmelis
> vanilie sukker
> piskefløde (til flødeskum)
> + hvad man nu har lyst til af smag
>
> så er det noget med at blande æggeblommerne, flormelisen og vanilie
> sukkeren.
> Piskefløden til flødeskum.
> vende de to ting sammen og tilsætte smagen. og så skal den bare fryses.
> nu kommer det lidt tickige .... der skal ikke røres i den!!!!
>
> Jeg mangler bare forholdne så har jeg den. jeg har prøvet et par gange men
> det er mislykkeds
Det bliver en super is når hun laver den .... bare
> ikke når jeg gør det.
>
> Er der nogen der kan nogle andre gode opskrifter på hjemmelavet is ??
>
>
>
>