"knoglen" <knoglen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:l6g08.92$jn5.2545@news.get2net.dk...
> hej
> hvem har opskriften på sønderjyske hedeviger
>
Hedevigere.
Ingredienser:
500 g mel
1 spsk. sukat
2½ dl mælk
2 spsk. korender
30 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
125 g smør
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i lunken mælk. Sukker og 50 g smør røres sammen, der tilsættes
korender, sukat og kardemomme. Mel og mælk røres skiftevis i dejen. Når
dejen er godt gennem æltet, sættes den til hævning i 2 timer. Derpå æltes
resten af smørret (ca. 75 g) ind i dejen. Der formes nu runde boller, som
bankes flade med knoerne og sættes på en velsmurt plade.
Bages ved 225 grader i 15 min.
Hedevigere har fået deres navn fra det tyske Heisse Wecken. De fleste køber
hedevigere hos bageren til fastelavn, da bollerne er svære at bage. Førhen
gik der kagekoner rundt med et åg med to kurve, hvori der var to slags
fastelavnsboller, Gemen og Gewårtes. Gemen var almindelige hvedeboller,
Gewårtes var hedevigere.
Kilde: "God og sund mad" 1998
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk