"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev följande i meddelandet...
> Er der nogen der har en rigtig god opskrift på hjemmelavet
> leverpostej?
Leverpostej a la Madam Hüttemeyer:
(fryseegnet)
325 g svinelever
100 g spæk
1 revet rå løg
lidt merian
salt & peber
1 æg
65 g mel
4 dl mælk
50 g smeltet smør
Ægget piskes med mel og mælk samt krydderier.
Lever og spæk hakkes 2 gange gennem maskinen, og piskes i mælkemassen.
Det hele røres godt sammen og fordeles i forme.
Bages i vandbad på nederste rille ved 225° i 30-35 minutter hvis formene
er lave. Er det en dyb form, hvori portionen bager, skal den bage i ca.
1 time.
NB: Leverpostej vil almindeligvis meget ofte blive tør og smuldrene ved
frysning, men denne opskrift er speciel, og tillader dybfrysning i op
til ca. 4 måneder, hvilket er meget praktisk hvis man har lavet en stor
portion.
-oo-
Her er en anden og lidt mere kompliceret opskrift, tilegnet
dk.kultur.mad+drikke..
(Har været vist i gruppen tidligere)
Hjemmelavet leverpostej fra Lyon:
(8-10 pers.)
350 g svinelever
200 g kalvekød
100 g champignons
2 tomater
1 æble
1 løg
2 spsk olie
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl fløde
2 æg
salt, peber, revet muskat
bacon
Denne franske leverpostej er meget delikat og serveres ofte i hjemlandet
som en hovedret til en middag eller en stående souper.
Leveren hakkes 2 gange gennem maskinen sammen med kalvekødet.
De rensede champignons hakkes og steger sammen med de
ituskårne tomater, løg, æblesnitter i olien, og derefter hakkes også
dette gennem maskinen.
Smør, mel og fløde bages op, æggene piskes i, derefter levermassen og
krydderier. Hele massen hældes i en smurt form (den skal være ret stor
og rumme 1½ liter). Bages i vandbad i ovnen i ca. 1 time. Afsvales og
vendes forsigtig ud. Baconskiver lægges over postejen og udenom ærter,
asparges og de fyldte tomater. Disse kan evt. fyldes med champignons-
eller kantarelstuvning og gratineres i ovnen i 10 minutter, men ærterne
kan også serveres heri.
Garneture: Ærter, stegte baconskiver, henkogte asparges, tomater fyldt
med kantarel- el. champignonsstuvning, fransk flütes eller franske
kartofler.
Bon appétit!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke