Retten var nu ikke Nasi goreng , men en Koreansk specialitet.
MVH JanB
"Ninette Delövenbo" <ninette@heaven.dk> wrote in message
news:a1ufi1$1e4t$1@news.cybercity.dk...
> Nej det var ikke Nasi Goreng jeg tænkte på - men du har ret, det er
> formidabel spise!
>
> Jeg må efterfølgende indrømme at jeg var lidt hurtig til at fare i
tasterne
> forleden - jeg havde faktisk selv opskriften i en af mine kogebøger
>
> Hvis du skulle være interesseret vil jeg da lige nedfælde opskriften (den
er
> i øvrigt fra Østens Caféer - Det Klassiske Asiatiske Køkken af Joyce Jue,
så
> skulle dén potentielle copyrightsag være ude af verdenen!)
>
> Laab Nuea - Salat med hakket oksekød
>
> 2 spsk langkornede hvide ris
> 2 spsk fiskesauce
> ½ dl limesaft
> ½ tsk sukker
> ½ tsk salt
> 500 gr frisk tatar
> 4 skalotteløg, finthakkede
> 2 forårsløg, finthakkede
> 2 stilke citrongræs, kun den bløde marv, finthakkede
> 1 tsk tørret rød chilli, groft stødt
> 3 spsk frisk mynte, hakket
> 3 spsk frisk koriander, hakket
>
> Risene ristes på en hed pande til de er gyldne og køres i kaffemølle eller
> morter til de opnår konsistens af groft sand. Bland alle ingeredienser
godt
> og grundigt i en skål. Salaten kan eventuelt trække i køleskab et par
timer,
> men ikke for længe, idet syren i limesaften vil "koge" kødet.
> Kødet kan med fordel også steges først, hvis man ikke er helt vild med
> konsistensen på råt kød, det bringer kødets smag bedre frem. Server med
> dampede ris og tykke agurkeskiver eller salatblade at læsse kødet op på.
> Velbekomme!
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
> news:7Nv08.14284$aS.1959356@news010.worldonline.dk...
> > "Ninette Delövenbo" <ninette@heaven.dk> skrev följande i meddelandet:
> > >
> > > Mandag aften så jeg et program på DR2 - "eksotisk mad med Madhur
> > > Jaffrey".
> > > Her lavede hun en oksekødssalat hvis finesse bestod af ristede malede
> > > ris til at give retten smag.
> >
> > Jeg saa desværre ikke udsendelsen el. genudsendelsen, del (1:22).
> > Men har konstateret at programmet genudsendes den følgende søndag
> > eftermiddag kl. 16.30. (det har du sikkert også fundet ud af!)
> >
> > Angående retten du omtaler, - så er det vel ikke (el. minder om) den
> > indonesiske nationalret "Nasi Goreng" (betyder stegte ris) -
> > indonesernes hverdagsmad fl. versioner - deres millionbøf...?
> > I denne ret indgår foruden stegte ris, også løg, hvidløg, det grønne af
> > porre, purløg, frisk løgtop el. hvidløgstop samt det grønne fra selleri.
> > Dvs. grøntsagerne hakkes og svitses i olie et øjeblik inden kødet kommes
> > i gryden. Derefter tilsættes og svitses hakket eller andet oksekød som
> > er skåret ganske bitte små terninger eller strimler. Vand og kinesisk
> > soya tilsættes og det hele småsnurrer ca. 5-10 min. til kødet er mørt.
> > De stegte ris blandes i retten.
> > Anrettes på et fad foret med salatblade. Strimler af omelet lægges over.
> > Kan evt. garneres med papirstynde skiver skinke og syltet- agurk el.
> > perleløg.
> > Serveres evt. med ristede bananer, tørristede jordnødder og
> > kroepoek(indonesernes flüte).
> >
> > NB: Det er sikkert ikke denne ret, -men jeg blev da lækkersulten bare
> > af at taste det hele ned.
> > --
> >
> > Husk: i dag mandag! TV (NRK 1) kl. 12:35 - 13:00 "Barmenu" (G).
> > Lars Bermen tager mod en udfordring og bliver køkkenchef i
> > 2 uger på Westin Stanford Hotel i Singapore.
> >
> > --
> > Mvh.
> > Peter W. Bosse
> >
> > Man sætter sig jo ikke til et dækket bord, bare fordi man er sulten. Mad
> > har noget med forholdet mellem mennesker at gøre. Du spiser med nogen,
> > du kan lide. Du viser kærlighed ved at lave noget specielt til en særlig
> > mand. Duften af god mad betyder harmoni i hjemmet. Det er varme, glæde
> > og erotik.
> > -Jeanne Moreau
> >
> >
>
>