|
| Pitabrød Fra : Ida Nielsen |
Dato : 10-01-02 18:46 |
|
Opskrift på pitabrød ønskes med kun hvedemel
Hilsen
Ida
| |
Henrik (10-01-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 10-01-02 19:54 |
|
Lav en franskbrødsdej: Mel, vand, salt, gær, +lidt olie når dejen er ved at
samle sig. Ælt.
Lad dejen hvile til den er blevet lidt luftig, ælt igen og del i
rundstyk-store boller, slå bollerne op til kugler, og rul dem ud på et melet
bord i en god ½ cm tykkelse.
Tænd ovnen på 220-250 med en plade i, og smid et par "pandekager" ind ad
gangen. Det er morsomt at se dem bage, når de popper op som kugler....og tag
dem ud når de er let lysebrune men ikke alt for bagte; læg dem i et
viskestykke til afkøling, og pas på ikke at brænde fingrene på den varme
damp der er i "kuglerne" når de tages ud.
God fornøjelse.
Henrik
"Ida Nielsen" <idani@worldonline.dk> wrote in message
news:quk%7.17811$Zm5.1635424@news000.worldonline.dk...
> Opskrift på pitabrød ønskes med kun hvedemel
>
> Hilsen
> Ida
>
>
| |
Torben Abildgaard (11-01-2002)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 11-01-02 01:29 |
|
25 g gær, 1 tsk honning, 3 dl lunkent vand, 1tsk salt, qspsk
olie, ca 500 g hvedemel
1. Rør gæren ud med honning og vand.
2. Tilsæt salt, olie og hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen
til den er smidig og ikke klistrer mere.
3. Forhæv djen tildækket med et viskestykke et lunt sted i
30 min.
4 Ælt dejen. Del den i 8 stk. og rul dem ud til en tykkelse
på ca. 3 mm. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæv
dem i 20 min.
5. Bag dem i en forvarmet ovn, ca 8 min. ved 250°.
Opskriften er fra Lev stærkt af chilielskeren Steen Larsen.
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben
Ida Nielsen skrev i meddelelsen ...
>Opskrift på pitabrød ønskes med kun hvedemel
>
>Hilsen
>Ida
>
>
| |
|
|