/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Salsa?
Fra : food_life


Dato : 05-01-02 19:54

Salsa?


Salsa mig her og salsa mig der – der skrives om tomatsalsa, rejesalsa og
krydderurtesalsa !!!! Hvor stammer begrebet salsa i forbindelse med den
gastronomiske verden, fra?


--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Peter W. Bosse (06-01-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 06-01-02 08:56

"food_life" <food_life.news@kandu.dk> skrev i meddelandet...
> Salsa?
>
> Salsa mig her og salsa mig der – der skrives om tomatsalsa, rejesalsa
> og krydderurtesalsa !!!! Hvor stammer begrebet salsa i forbindelse
> med den gastronomiske verden, fra?

Skal vi danse..?

Salsa: (spansk for sovs)

Salsa: musikbetegnelse oprindelig brugt som et anerkendende råb til en
musiker efter en medrivende og gnistrende solo. Registreret første gang,
da cubaneren Ignacio Pineiro på verdensudstillingen i Chicago 1932
introducerede sin komposition Echale salsita. Begrebet dukkede op igen
i 1960erne, da pladeselskabet Fania i New York begyndte at udsende en
række LP'er hvor latin-musikere kombinerede afro-cubanske danserytmer
med moderne og fyrig big band-jazz. I løbet af 1970erne brød musikken
igennem internationalt og skabte sine egne stjerner: Willie Colón,
salsadronningen Celia Cruz, Eddie Palmieri, columbianeren Joe Arroya,
Ray Barretto, Johnny Pacheco, Johnny Ventura, Tito Puente og det største
navn, panamaneren Ruben Blades. Inden for popmusikken er
salsa-indflydelsen tydelig hos bl.a. Kid Creole And The Coconuts og
Gloria Estefan. I Danmark har den væsentligste formidler været gruppen
Salsa Na' Ma dannet i 1978 og ledet af congaspilleren Birger Sulsbrück.
-Lademans Multimedia Leksikon

apropos salsa..
Jeg sidder lige med opskriften på..

Grøn Salsa:
2 grønne pebre (spanske)
1 bundt persille
2 fed hvidløg
lidt frisk korender (kan udelades)
citronsaft
grøn chili efter smag
2 dl olivenolie
salt og peber

Bag pebrene i ovnen ved 200° til de får brune pletter og er møre.
Pil skindet af dem, og fjern kernerne. Kom alle ingredienser i
foodprocessoren og kør til det er finthakket, men ikke moset.
NB: Holder længe i køleskabet, fin til kartoffelsalatmarinade og alle
stegte kartofler. Der skal løg oven på kartoffelsalaten.


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Jazz er den mest livsbekræftende oplevelse, der findes.
Det er bedre end sex. Bedre end den bedste mad. Bedre
end noget andet.
-A. Shaw



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408877
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste