|
| Induktionskogeplader Fra : Jens Tornoe |
Dato : 20-01-01 12:02 |
|
Hej,
Jeg er ved at købe nye kogeplader til mit komfur, og overvejer
induktionskogeplader i stedet for de traditionelle varmeplader. Har nogen af
jer (gode) erfaringer med induktion? Kan det sammenlignes med gas mht.
regulering af varmen? Kort sagt: Er det pengene værd?
1000 tak for jeres svar!
Jens
| |
Kåre Weng Madsen (20-01-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 20-01-01 17:37 |
|
"Jens Tornoe" <jens@tornoe.net> skrev i en meddelelse > Jeg er ved at købe
nye kogeplader til mit komfur, og overvejer
> induktionskogeplader i stedet for de traditionelle varmeplader. Har nogen
af
> jer (gode) erfaringer med induktion? Kan det sammenlignes med gas mht.
> regulering af varmen? Kort sagt: Er det pengene værd?
Jeg har nogle bekendte der har induktionsplader, men har ikke selv prøvet
at bruge dem. De er meget begejsterede for det. Pladerne bliver ikke varme,
så det er kun den tid det tager at varme gryden/pande og indholdet op -
altså som med gas. En sjov lille ting de fortæller meget sjov om, er at man
kan koge vand med en telefonbog mellem pladerne og gryden. Så kun gode
anbefalinger fra dem - men så vidt jeg ved er det vist også tæske dyrt...
Kåre
| |
Jørgen Rasmussen (20-01-2001)
| Kommentar Fra : Jørgen Rasmussen |
Dato : 20-01-01 20:47 |
|
Jens Tornoe wrote:
> Hej,
> Jeg er ved at købe nye kogeplader til mit komfur, og overvejer
> induktionskogeplader i stedet for de traditionelle varmeplader. Har nogen af
> jer (gode) erfaringer med induktion? Kan det sammenlignes med gas mht.
> regulering af varmen? Kort sagt: Er det pengene værd?
> 1000 tak for jeres svar!
> Jens
Apropos pengen værd:
Som altid, når der kommer noget nyt på markedet, er prisen kunstig høj. Og det
gælder også her.!
Jeg er selv ved at kigge på nyt komfur, men har fravalgt det.
Også fordi det koster udskiftning af gryderne.
Jeg har ikke prøvet det, så jeg har ingen erfaring med fuktionen.
Mvh. Jørgen
| |
Carsten Nielsen (21-01-2001)
| Kommentar Fra : Carsten Nielsen |
Dato : 21-01-01 09:02 |
|
Induktionskogepladers virke måde er lige som gas.
cn
"Jørgen Rasmussen" <jorgen-r@aa.afa.dk> skrev i en meddelelse
news:3A69EB9A.FBBE8800@aa.afa.dk...
> Jens Tornoe wrote:
>
> > Hej,
> > Jeg er ved at købe nye kogeplader til mit komfur, og overvejer
> > induktionskogeplader i stedet for de traditionelle varmeplader. Har
nogen af
> > jer (gode) erfaringer med induktion? Kan det sammenlignes med gas mht.
> > regulering af varmen? Kort sagt: Er det pengene værd?
> > 1000 tak for jeres svar!
> > Jens
>
> Apropos pengen værd:
> Som altid, når der kommer noget nyt på markedet, er prisen kunstig høj.
Og det
> gælder også her.!
>
> Jeg er selv ved at kigge på nyt komfur, men har fravalgt det.
> Også fordi det koster udskiftning af gryderne.
> Jeg har ikke prøvet det, så jeg har ingen erfaring med fuktionen.
>
> Mvh. Jørgen
>
>
| |
Ole Hansen (20-01-2001)
| Kommentar Fra : Ole Hansen |
Dato : 20-01-01 18:59 |
|
"Jens Tornoe" <jens@tornoe.net> writes:
> Jeg er ved at købe nye kogeplader til mit komfur, og overvejer
> induktionskogeplader i stedet for de traditionelle varmeplader. Har nogen af
> jer (gode) erfaringer med induktion? Kan det sammenlignes med gas mht.
> regulering af varmen? Kort sagt: Er det pengene værd?
Jeg synes så afgjort, induktion er lækkert at bruge. For det første
foregår opvarmningen af gryder og pander utrolig hurtigt, og jeg synes
godt, det kan sammenlignes med gas mht. regulering af varmen. Når
f.eks. vand koger, skruer man ned - og (næsten) med det samme falder
det ned til en svag simren. Skruer man op, går der ikke mange sekunder
før det koger igen.
Om det er pengene værd, må være op til dig selv at afgøre. Jeg vil
næsten tro, de fleste køkken-centre har induktion stillet op til demo
- så kan du jo selv prøve. De er jo, trods alt, noget dyrere og det er
ikke alle gryder og pander, der fungerer på det.
En fordel ved induktion, frem for gas, er der ikke er den strålevarme
som ofte kommer fra gas - sådan håndtag og lignende bliver skrækkelig
varme.
> 1000 tak for jeres svar!
Velbekomme.
> Jens
--
Ole Hansen
| |
Kåre Nejmann (22-01-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Nejmann |
Dato : 22-01-01 18:27 |
|
Ole Hansen <moped@get2net.dk> wrote:
>Jeg synes så afgjort, induktion er lækkert at bruge. For det første
>foregår opvarmningen af gryder og pander utrolig hurtigt, og jeg synes
>godt, det kan sammenlignes med gas mht. regulering af varmen.
Gaskomfur har jeg ikke prøvet, men mine forældre har
induktionskogeplader, og jeg jeg er helt enig med Ole - det er rigtig
dejligt at bruge.
>De er jo, trods alt, noget dyrere og det er
>ikke alle gryder og pander, der fungerer på det.
Helt præcist er det kun magnetisk køkkentøj der virker. Aluminium er
altså udelukket, men støbejern og nogle typer stål virker.
Min mor tager altid en magnet med hvis hun kigger efter nye gryder
eller pander. Hvis magneten kan hænge fast på bunden, så virker det
med induktion.
>En fordel ved induktion, frem for gas, er der ikke er den strålevarme
>som ofte kommer fra gas - sådan håndtag og lignende bliver skrækkelig
>varme.
Og hvis man skal stege noget som sprøjter meget, så kan man lægge et
par ark avis ud over komfuret. Ovenpå sætter man panden, og så steger
man lige som man plejer. Bagefter smider man avisen væk - så slipper
man for at gøre kogepladerne rene bagefter!
--
..: Kåre Nejmann :.
| |
Jan Boegh (23-01-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 23-01-01 18:03 |
|
"Kåre Nejmann" <post@kan.dk> wrote in message
news:5qom6t8fe0g4g2jdr86l2a3tuae44loh2r@4ax.com...
> >De er jo, trods alt, noget dyrere og det er
> >ikke alle gryder og pander, der fungerer på det.
> Helt præcist er det kun magnetisk køkkentøj der virker. Aluminium er
> altså udelukket, men støbejern og nogle typer stål virker.
> Min mor tager altid en magnet med hvis hun kigger efter nye gryder
> eller pander. Hvis magneten kan hænge fast på bunden, så virker det
> med induktion.
Kunne man ikke bare hælde en jerngenstand ned i gryden?
Jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor der skulle være problemer med
aluminium, kobber eller lign. Det må jo være nogle hvirvelstrømme, der
bevirker opvarmningen.
mvh
Jan
| |
Kåre Nejmann (23-01-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Nejmann |
Dato : 23-01-01 22:44 |
|
"Jan Boegh" <jan@boegh.X_net> wrote:
>Kunne man ikke bare hælde en jerngenstand ned i gryden?
Måske en jernplade under gryden? Det burde nærmest virke som et
almindelig masseplade-komfur, hvor pladerne bare er opvarmet med
induktion.
>Jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor der skulle være problemer med
>aluminium, kobber eller lign.
Induktionskogepladen frembringer et kraftigt, vekslende magnetfelt.
Det inducere nogle strømme i køkkentøjets bund, som får den til at
blive varm - lige som en ledning bliver varm hvis der går
tilstrækkelig kraftig strøm gennem den. Sådan forestiller jeg mig i
hvert fald det sker.
Men hvis materialet ikke er magnetisk kan der ikke induceres nogen
strøm i det, og magnetfeltet går så at sige lige gennem materialet,
uden at der afsættes nogen energi.
--
..: Kåre Nejmann :.
| |
|
|