|
| Sushi Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 09-01-01 16:46 |
|
Et lille spørgsmål, som muligvis har været oppe før:
Er der nogen der har erfaringer med at lave Sushi selv?
- bare så jeg måske kunne få nogle råd inden jeg selv kaster mig ud i det.
Jeg har en bog, der hedder "Sushi" og er skrevet af Masami Okamoto,
Christiane Buck, Amos Schliack og Soseki Kobayashi, der i øvrigt varmt kan
anbefales, hvis man vil vide noget om Shushi. Men efter at have læst den har
jeg fået en del mere respekt for denne ret, der i følge denne bog er meget
svær at lave selv.
Kåre
| |
Charlotte (10-01-2001)
| Kommentar Fra : Charlotte |
Dato : 10-01-01 00:41 |
|
Hej Kåre
Det er slet ikke så svært at lave sushi selv. Der er selvfølgelig en grund
til at det tager en halv krig at blive uddannet til sushikok, men det helt
grundlæggende sushi er det ikke svært at gå i gang med. For mig at se er det
svære at få det til at se lige så fint ud, som når man får det på restaurant
og at undgå at blive fuldstændigt indklistret i ris, men den gode smag er
ikke svær at efterkomme, hvis du vælger din fisk og de øvrige ingredienser
med omhu.
Jeg kan forstå at du har en bog om emnet; - prøv at følge nogle de
opskrifter, du har i den.
Og et godt råd : lad være med at lægge for hårdt ud ... du kan evt. begynde
med at lave et lille udvalg, og så udvide repertoiret, når du har øvet dig
lidt. Så sent som i denne weekend lavede jeg sushi, og det ud af tre slags
fisk : laks, krabbe og lyssej. Jeg lavede både ruller og almindelige
'fingre', og brugte ca. 1½ time alt i alt på at lave nok til 3 personer.
Kan anbefales : California Roll (Krabbestænger (ikke rigtig krabbe, men de
der wannabe stænger), avocado, agurk, wasabi ... og så sføli ris og nori
tang).
Med hensyn til fisken skal du sørge for at den er MEGET frisk ... og at
skære den rigtigt ud. Men det er der nok anvisninger på i din bog.
Er der noget specifikt, du vil vide, må du endelig spørge...
God fornøjelse!
--
Med venlig hilsen Charlotte
| |
Kåre Weng Madsen (10-01-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 10-01-01 00:54 |
|
> Er der noget specifikt, du vil vide, må du endelig >spørge...
Tak - egentlig er det beskrevet meget udførligt i bogen, samtidig med at de
gør meget ud at hvor svært det er, og hvor lang tid det tager at blive
uddannet - så jeg ville bare vide, om det kunne lade sig gøre inde jeg
kastede mig ud i det. Det ved jeg nu det kan - tak for hjælpen
Kåre
| |
Peter Westh (10-01-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 10-01-01 11:13 |
|
"Charlotte" <filotte@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:_oN66.12262$zH2.517434@news000.worldonline.dk...
> Kan anbefales : California Roll (Krabbestænger (ikke rigtig krabbe, men de
> der wannabe stænger), avocado, agurk, wasabi ... og så sføli ris og nori
> tang).
Man kan også bruge fersk røget laks i stedet for krabbestængerne - smager
herligt.
Jeg har ikke stor sushi-erfaring, men de par gange jeg har lavet det er det
gået fint. Det svære er at skære nori-maki ud, det kræver at man sliber sin
kniv godt og holder den ren. Og så at finde en ordentlig fiskehandler i
København. Jeg hader at indrømme det, men den bedste jeg har fundet er
fiskeafdelingen i mon lokale ISO.
mht traditionalisme, så ville jeg nødig undvære Bambusmåtten, men man kan
sagtens køle risene med en sammenfoldet avis i stedet for en vifte. Man kan
en ret god syltet ingefær fra Thailand der koster en brøkdel af den
japanske.
MVH
Peter
| |
Deleuran (10-01-2001)
| Kommentar Fra : Deleuran |
Dato : 10-01-01 16:36 |
|
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:YAW66.6584$Hy.139939@twister.sunsite.dk...
>
> "Charlotte" <filotte@hotmail.com> skrev i en meddelelse
Og så at finde en ordentlig fiskehandler i
> København. Jeg hader at indrømme det, men den bedste jeg har fundet er
> fiskeafdelingen i mon lokale ISO.
Prøv Grøndals Fiskehus på Godthåbsvej, de er nærmest specialister i frisk
fisk til sushi.
Lone
| |
Ms. Krabappel (11-01-2001)
| Kommentar Fra : Ms. Krabappel |
Dato : 11-01-01 11:20 |
|
Deleuran <delewien@post4.tele.dk> wrote in message
news:Jj%66.16$W81.3001@twister.sunsite.dk...
> Prøv Grøndals Fiskehus på Godthåbsvej, de er nærmest specialister i frisk
> fisk til sushi.
Det' da løwn! Jeg har altid ignoreret den butik som er så tæt på hvor jeg
bor, og taget helt ned til centrum på Amagertorvet!!! Butikken i kalderen
havde også en japansk dame der lavede sushi i de gamle dage, før
"Sushitarian" blev opfundet...
Tak for tippet
Sandra
| |
Ms. Krabappel (10-01-2001)
| Kommentar Fra : Ms. Krabappel |
Dato : 10-01-01 10:52 |
|
Kåre Weng Madsen <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
news:UmG66.4856$Hy.101623@twister.sunsite.dk...
(snip)
> jeg fået en del mere respekt for denne ret, der i følge denne bog er meget
> svær at lave selv.
>
Det kræver sikkert lidt øvelse især når man laver "rulle-sushi". man skal
også have de rigtige udstyr, fx. bambusmåtte til "rulle-sushi". Riseddikke.
En skarp kniv. og følge instrukserne i bogen - fx man skal ikke bruge metal
ske, risen skal køles af med en vifte osv.
Jeg er mad-traditionalist - efter at have været i Japan er alt andet end
"original" forbudt - fx sushi med ost eller for dens skyld, surimi (imiteret
krabbekød). Man kan købe god fisk nogle steder, og jeg nøjes med en masse
tun, laks, måske lakseæg, og agurk. Idag kan man også få de tynde hvide
svampe (kan ikke huske navn lige nu; enoki måske?) i supermarkeder, så kan
man også lave vegetar-sushi
Husk en miso-shiro (fermenteret soya-bønne suppe) ved siden af sushi
tallerken, og eddikke-syltet ingefær "til at rense munden".
Sandra-san
| |
|
|