On Tue, 19 Dec 2000 00:20:25 +0100, Mogens Buch Madsen wrote:
>Jeg mangler oplysning om, hvor man i Århus-området kan købe sarepta-sennep.
Materialisterne har det ofte. Ellers må du ud i
indvandrebutikkerne (Gjellerupplanen) for at finde det.
>Kan nogen hjælpe mig med det vil jeg være taknemmelig og gerne inden jul.
Jo, det forståes. Senneppen skal nemlig gerne lagre en ugestid,
før alle smagsgivende stoffer er frigjorte. Nogle opskrifter
angiver nogle få timer, men det er helt forkert.
Sarepta er en krydsning mellem sort sennep og agerkål. Den er
lysere og har stærkere og mere holdbar aroma end den sorte.
Den nemmeste måde er at tage en lille portion god taffelsennep
(f.eks. Bänce) og så tilsætte rigeligt (husk at notere hvor
meget) med sarepta-mel. Det skal nemlig lagres i køleskab i en
uge, før smagen er trådt rigtigt frem. Herefter kan du prøve at
blande det i forskellige forhold med taffelsenneppen, til du
finder den smag som du mener er bedst.
Ellers kan sennep fint krydres med tabasco, peber, esdragon,
fennikel, enebær, cognac og/eller snaps.
m.v.h. Emil
|