"Kim Christensen" <kchr@int.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3C1D66C0.FD9773BA@int.tele.dk...
> Er der nogen der har et forslag til hvordan man tilbereder en
> Culottesteg og hvad man serverer til?
Skær riller i fedtet på oversiden. Smør godt med hvidløg, salt og peber på
oversiden, og smid den ind i en forvarmet 225 graders ovn i 15 minutter.
Skru herefter ned til 160-175 grader.
Og så kommer det gode spørgsmål : hvor lang tid skal den så have?
Alt efter størrelse skal den vel have mellem ½ time og 1½ time. Min helt
klare anbefaling er at anskaffe sig et stegetermometer (elektronisk 100kr,
ikke-elektronisk 50kr). Stik termometeret i kødet, så spidsen er i midten af
stegen, og du ved nu nøjagtigt hvordan kødet har det. For en culottesteg er
den lyserød (perfekt?) ved 55 grader, eller gennemstegt ved 60-65 grader.
Lad herefter stegen hvile indpakket i staniol i 10-15 minutter. Derved
samler saften sig i kødet, frem for at løbe ud og udtørre stegen totalt når
du skærer i den. Under denne hvile vil temperaturen ofte stige 3-5 grader
yderligere - hvilket man skal huske at tage hensyn til.
Husk desuden at skære stegen ud på den rigtige måde. Spørg slagteren eller
læs vejledningen på pakken (hvis sådan en findes). Det har stor betydning
for mørheden af kødet, hvordan det skæres ud.
Dertil serveres det du godt kan lide....Det er jo trods alt dig som skal
spise det....
Et forslag kunne være en gang kartofler skåret i både, vendt i noget olie,
salt og peber, evt lidt løg, og bagt samtidig med kødet (hvis du har
varmluftsovn - ellers kan du ikke tilberede flere ting på samme tid i samme
ovn)
Man kan hertil kreere alverdens saucer m.v., men lige netp til culottesteg,
der skal efter min mening bearnaise-sauce til. Køb Knorrs pulver og følg
anvisningen. Det er sgu til at finde ud af, og smager godt.
Skulle du gå hen og servere dette måltid til en kvinde, så ville jeg nok
overveje noget grønt til også. En pose bønner i en gryde med lidt vand i,
samt noget salt og en god klat smør. Koger 5-10 minutter, så er de gode.
God fornøjelse
Stefan