"Andreas M. Hansen" a écrit dans le message:
> - eventuelle forslag til opskrifter modtages også med kyshånd!
Hi Andreas
Her er en anderledes opskrift, end du måske er vant til, - det kræver
at du har en have...
Kalkun med trøfler:
1 stk kalkun, ca. 8-10 kg (helst fra Crémieu)
1 kg trøfler
Tag kalkunen og farser den med 1 kg kødfars og lige så mange hakkede
trøfler. Lad nogle tynde skiver trøffelskiver glide ind under
kalkun-skindet, før den bindes op. Pak kalkunen ind i smørrebrødspapir
og læg den i en sæk af jute (sækkelærred).
Man graver et ikke for dybt hul i sin have og begraver kalkunen heri.
Jordens kulde og fugtighed vil få trøflerne til at afgive deres fulde
aroma.
Efter et par dages nedgravning i jorden skulle kalkunen være klar.
-oo-
Hvis du *ikke* har have ligesom jeg, - så er her...
Stegt kalkun med trøfler i madeira:
12 pers.
1 stk kalkun, kødfuld
1 smuk gåselever
1 tynd skive spæk
1½ kg sorte trøfler (Périgord)
madeira
salt og peber
Trøflerne børstes omhyggeligt, skrælles og koges i madeira.
Skrællerne og den madeira, trøflerne er kogt i, sættes hen.
En del af trøflerne skæres i ganske tynde skiver og puttes ind under
kalkunens skind. Kalkunen gnides indvendig med salt og peber, og
resten af trøflerne lægges ind i den.
Kalkunen skal ligge og opsuge duften af trøflerne i tre dage.
Ælt gåseleveren med trøffelskrællerne og læg dem i trøffelsuppen i 24
timer. Tag trøflerne ud af kalkunen og bland dem med den marinerede
gåselever. Farser kalkunen med det hele. Bind det sammen, kom spækket
om og steg.
Server Kalkunen på et fad og den affedtede stegesaft i sovseskålen.
Bon appétit!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Her kan du finde julegaven til dine kære...
Julemarked i Forum:
Lør-søn 9-10 december
Lør-søn 16-17 december
Åbent kl. 10-18
www.forum.dk