/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fondue
Fra : Mette U. Andersen


Dato : 03-12-00 15:40

Hej
Vi har en tradition forfondue nytårsaften og nu nærmer den tid sig jo med
hastige skridt.

Er der nogen som har nogle gode forslag til anderledes tilbehør, både
dyppelse og til at komme i fonduen.¨Alle forslag er velkommen.

Jeg har hørt at vin skulle være godt i fondue, skal det være rød eller hvid
og skal der noget boullion i?

På forhånd tak for hjælpen

Mette



 
 
ka (03-12-2000)
Kommentar
Fra : ka


Dato : 03-12-00 23:44

Hej !

Rødvin er helt uovertruffent, til fondue

MVH
Kirsten
http://hjem.get2net.dk/Jullemor_And

"Mette U. Andersen" <mette_u@andersen.mail.dk> wrote in message
news:90dm2c$9nc$1@news.inet.tele.dk...
> Hej
> Vi har en tradition forfondue nytårsaften og nu nærmer den tid sig jo med
> hastige skridt.
>
> Er der nogen som har nogle gode forslag til anderledes tilbehør, både
> dyppelse og til at komme i fonduen.¨Alle forslag er velkommen.
>
> Jeg har hørt at vin skulle være godt i fondue, skal det være rød eller
hvid
> og skal der noget boullion i?
>
> På forhånd tak for hjælpen
>
> Mette
>
>



Gitte Sørensen (04-12-2000)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 04-12-00 17:02

Sun, 3 Dec 2000 15:40:21 +0100, skrev "Mette U. Andersen"
<mette_u@andersen.mail.dk> :

>Er der nogen som har nogle gode forslag til anderledes tilbehør, både
>dyppelse og til at komme i fonduen.¨Alle forslag er velkommen.

Vi får altid fondue nytårsaften (olie-fondue) hvor vi som regel har
noget fersk og noget marineret kød (se nedenfor), cocktailpølser i
baconsvøb (svesker eller muslinger med baconsvøb smager forøvrigt også
rigtig godt - men min bedre halvdel er ikke så meget for det, så det
springer vi over herhjemme), hele champignoner, små løg delt i kvarte,
peberfrugter i forskellige farver skåret i tern på 2 x 2 cm.

Dyppelsen består af creme fraiche el. syrnet fløde rørt med
friskpresset hvidløg og herefter smagt til i en rød (chiliketchup,
paprika og evt. lidt Tabasco) og en gul (karry og lidt ravigottesauce)
udgave.

Og så plejer vi at få nogle bagekartofler til - enten bagt hele
eller halverede (med skræl på) og penslet med smør/olie +
hvidløg/krydderier.

Denne marinade er god til både svinekød og fjerkræ.
   1 dl kinesisk soya
   1 dl vindruekerneolie
   1/2 finthakket løg
   2 fed knust hvidløg
Kødet skal ligge i marinaden i mindst 1 time, men gerne 4-6 timer.

Hos mine svigerforældre har jeg lært et trick med at placere en
kagetallerken med et sammenfoldet stykke køkkenrulle mellem
fonduegryden og hver person. Så kommer de færdigstegte ting en kort
tur herover til fedtafdrypning - så bliver det en knap så fed
oplevelse at få olie-fondue !!

--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408885
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste