"Konceptmad/CP" <carstenp@konceptmad.dk> skrev i en meddelelse...
> Er der nogen som har en god opskrift på sæl og/eller isbjørn.
Helstegt isbjørn:
Isbjørn på 500 kg slagtes og proppes ned i den store gryde, tilsæt
salt, peber og grøn chilepuré. Steges ca. 117 timer, eller indtil den
er helt mør, vendes af og til - (husk svømmehuden mellem tæerne
skæres af)
PS: Man må godt skyde isbjørn på Grønland - men kun i selvforsvar.
Det siges at sælkød ikke smager særlig godt, (og så har den også
dårlig ånde), fortælles det, - men det kan vel bruges til kattemad
Her er et par simple opskrifter fra "Mortens" -sæl'følgelig...
Sæl-leverpostej:
(3 folieforme)
500 g sællever
200 g bacon
1 stort løg
3 fed hvidløg
friskkværnet peber
1 1/2 tsk groft salt
5 spsk hvedemel
4 dl mælk
Lever, bacon, løg og hvidløg blendes eller hakkes, tilsættes hvedemel
og mælk, smages til med peber og salt. Bages i vandbad. Opskriften kan
også laves, hvor man laver en bechamel tilsmagt med krydderier og
anjoser.
-oo-
Sæl Suaasat:
Opskriften kan også laves på: Hval, fugle, får, svinekød (både som
fersk og saltet)
Der kan tilsættes gulerødder, porrer, selleri, majroe efter smag.
Dette er den gamle opskrift på Suaasat:
(4 pers)
1 kg fersk sælkød (uden ben) eller 2 kg med ben
3 liter vand
1 løg
80 g grødris (1 dl)
salt og peber
Skyl kødet og sæt det over i kogende vand, koges op og skummes,
tilsæt salt, grødris og løg, lad suppen koge langsomt til kødet er
mørt. Smages til med salt og peber.
Bon appétit!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
*En rigtig Isbjørn: ¼ vodka, ¾ sprite
Et lille skvæt Blue bols el. Blue curacao
Isterninger.