Unskyld - jeg skal skrive paa engelsk fordi min dansk er ikke saa godt!
I usually just read on here because I miss my værts-mors cooking!
My mother is a baker here in the US and one of her main items to make
everyday is bagels. But, when staying in Italy and DK she has tried
repeatedly to make bagels and they never turn out right! They become more
like plain white bread than bagels. The ingredients are just made
differently.
The recipes on here containing malt, honey and the like will turnout like
Montreal bagels not New York Bagels if that's what you're looking for.
I can try to get her to give out her recipe if you are looking for this not
so sweet type of bagel.
Mvh
Joann
blurred25@yahoo.com
in article oo%U5.1118$S3.51185@news010.worldonline.dk, Brillat-Savarin at
peterw.bosse@worldonline.dk wrote on 11/28/00 11:12 PM:
> "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> a écrit dans le message:
>
>> Nogle har så også tilsat lidt olie, nogle bygmaltsirup, een
>> foreskrev kartoffelvand.
>
> Så prøv evt. denne her opskrift med kartoffelvand, hentet fra
> "Mortens"...
>
> Bagels:
> (30 stk)
>
> 3/8 lt kartoffelvand hældt fra almindelige kogte kartofler
> 3 spsk honning
> 3 spsk solsikkeolie
> 5 æg
> 800-900 g hvedemel
> 50 g gær
> 1 tsk salt
> -------------------------------
> 2 l vand
> 2 spsk brunt sukker
>
>
> Fremgangsmåde:
> Rør det lunkne kartoffelvand så længe med honning og olie, at
> honningen bliver helt opløst. Pisk 4 æg let. Kom 800 g mel, gæren og
> saltet i en skål og bland det godt, hvorefter honningvandet røres i.
> De piskede æg slås i, eventuelt tilsættes mere mel, og dejen slås, til
> den løsner sig fra skålen. Ælt dejen godt i 10 min på et meldrysset
> bord. Form den til en kugle, som lægges i en skål smurt med olie. Læg
> film over skålen og lad dejen hæve i 90 min på et lunt sted. Dejen
> skal have dobbelt størrelse, når den er færdighævet. Varm ovnen op til
> 225 grader. Bring vandet i kog med sukkeret. Slå dejen ned og skær den
> i 30 små stykker. Form hvert stykke til en 15 cm lang, 1½ cm tyk
> pølse. Hver pølse formes til en ring, og enderne trykkes godt sammen.
> Hver gang en dejring er færdig, lægges den straks i det varme
> sukkervand. Når den kommer op til overfladen, vendes den og koger i
> ca. 1 min. Så tages den op med en hulske og lægges på en bageplade med
> bagepapir. 1 æg piskes let sammen. Brødringene pensles med ægget,
> sættes i ovnen på midterste ribbe og bager 10-15 min, til de er blevet
> brune. De holder sig friske i 3-4 dage.
>
> Variation:
> Rugmels-bagels: I stedet for udelukkende at bruge hvedemel bruges 300
> g groft rugmel, 400 g hvedemel og 100 g fuldkornsrugmel. Plus 1 ekstra
> tsk salt.
>
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Når der svares på et indlæg, svar venligst under det citerede
> og skær venligst det væk, du ikke svarer på.
> Du kan læse mere om de danske nyhedsgrupper på
>
http://www.usenet.dk
>
>