"Mogens Dyhre Hansen" <mogens@REMOVE
www.svend-bent.dk> skrev i en meddelelse
news:3c0f89aa$0$25379$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> AAAhhh jeg sidder her med 2-3 kg. ørrede rogn og ville lige se om der var
> nogen spændende opskrifter på kaviar, men det var sku ikke meget at finde
på
> nettet. Har i nogen gode måder at tilberede de små kugler?
Husk nu at genne lidt af rognen til fiskeri. Det er en killer til
vintertræge fisk i de kolde måneder (Efter fredningen er ophævet, vel at
mærke)
Fremgangsmåden er at du tager et par hele "bukser" af rognen, og overhælder
dem med sukker til de er dækkede.
Stil dem i køleskabet en dag eller to, og hæld eventuelt mere sukker på hvis
det forsvinder. Du kan også roligt hælde det "snask" som sukkeret trækker ud
væk
Slutproduktet skal have samme konsistens som blød ost (mærk efter med jævne
mellemrum).
Skær de skrumpede bukser ud i passende strimler eller terninger, og du har
en sikker vinder i de kolde måneder, specielt efter regnbuer. Det sidder
faktisk fabelagtigt godt fast på krogen, men brug eventuelt en lille trekrog
(Så SKAL du være hurtig med tilslaget, så en lille fisk ikke sluger hele
skidtet)
Knæk og bræk
Alex