Icecool wrote:
>
> Jeg leder efter nogle opskrifter over hvordan man tilbereder gedder!
Jeg plejer at at tilberede gedder "papillote"...!
Eller sagt på dansk jeg pakker filestykkerne ind i staniol og
tilberedder dem i en ovn, jeg har flg. opskrift:
Filetter gedden og udskær filen i passende portionsstykker a 100 til 200
gram, om dem ruller jeg en skive røget bacon, derefter smøres de med et
tykt lag Dijon sennep, stykkerne krydres med salt, peber og rigeligt
frisk Fransk Estragon, i nødstilfælde kan man bruge tørret Estragon.
Stykkerne pakkes ind i staniol eller oliesmurt pergamentpapir, og
tilberedes i ovnen ca 12 til 15 min. ved 200° grader C.
Stykkerne serveres sammen med kartofler drysset med dild, og grøn salat
med olie/eddike dressing.
Hvis du gør det rigtigt, så er det en ret til 5 kokkehuer, gedde er
faktisk en mere delikat spisefisk end laks, eneste betingelse er at den
ikke må være fanget i en sø hvor fiskene har "muddersmag", med mindre
den har gået i rent vand i mindst tre døgn.
Ovenstående opskrift kan også bruges til torsk, der dog ikke har geddens
fine smag.
PS: Estragon er eminent krydderurt, der passer særdeles godt til al fisk
og fjerkræ, så enhver lystfisker bør ha' Fransk Estragon i haven, det er
en staude som gror fint på en sydvendt plads, smag på den inden du køber
den, der er mange planteskoler som sælger Russisk Estragon, og den har
en kedlig smag.
--
| Med venlig hilsen - Niels Riis Ebbesen |
|
http://www.niels-ebbesen.net - Free-lance grafik & webdesign |
|
http://www.photo-gallery.dk - Skandinaviens største fotoarkiv |
|
http://home3.inet.tele.dk/elgo - Links til alverdens søgemaskiner |