Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat
Tilberedningstid: 60+min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Hovedret til 6
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk groft salt
1 tsk bagepulver
150 g koldt smør
½ dl koldt mælk
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Fars
500 g hakket svinekød (6% fedt)
2 spsk hvedemel
1 æg (str. mellem)
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød
2 knuste fed hvidløg
1 stort revet chalotteløg (ca. 50 g)
1 dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
250 g grofthakkede champignoner
Dressing
½ liter Karolines Køkken cremefraiche 18%
1 groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød
Pensling
sammenpisket æg eller fløde
Pynt
brøndkarse
Tilbehør
450 g grøn salat
Bagetid: Ca. 50-60 min. ved 200°.
Dej: Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.
Fars: Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignoner i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag mørbraden midt i ovnen.
Dressing: Bland cremefraiche med salt, peber og smag til med muskat. Server dressingen i en skål for sig til salaten.
Tips: Ved frysning: Stil den frosne mørbrad i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 1½ time. Champignoner kan udelades i farsen. I stedet for ovennævnte dej kan man anvende færdigkøbt dybfrossen butterdej - mørbraden er da ikke fryseegnet.
Udviklet af: Karolines Køkken
Energiindhold
For hele retten: 22390 kJ Fryseegnet: Ja, inden bagning, se tip
Energifordeling:
Fedt: 61%
Kulhydrat: 20%
Protein: 19%
Spørgsmål til opskriften
> Indbagt svinemørbrad
Opskriften indgår i:
Opskriftsamlinger:
> Karolines Køkken