Figenmarmelade
375 g sukker
500 g figner
2-3 dl vand
1/2 stang frisk vanille
saften af en 1/2 citron
Sukker, vand og vanillen sættes over en gryde og koges i 3 min.
Fignerne skæres i kvarte og koges svagt i 15 min under konstant omrøring.
Det sidste minut tilsættes citronsaften.
Det hældes på glas og afkøles.
Æble-pære-blommemarmelade
1/2 kg skrællede udskårne æbler
1/2 kg skrællede udskårne pærer
1/2 kg udstenede blommer
Reven skal og saft af 1 citron
6-8 dl sukker
1 stk hel kanel
1 stk hel ingefær
1 tsk konserveringsvæske
Skræl og udkern æbler og pærer og skær frugten i mindre stykker. Halvér de udstenede blommer.
Læg frugten lagvis med sukker, reven citronskal og -saft samt krydderier og kog den ved svag varme i ca. 30-40 min. De sidste 10 min. uden låg, til den er jævn.
Tag gryden af varmen, skum og tilsæt konserveringsvæske. Fyld marmeladen på rengjorte glas og tilbind straks.
Solbær - pære marmelade i microbølgeovn
250 g. pærer
250 g. solbær
2 spsk. vand
250 g. sukker
evt. gelerings og konserveringsmiddel
Skræl pærerne og fjern kernehusene. Skær pærerne i små stykker og bland dem i en skål med de ribbede, skyllede solbær og vand. Læg låg på og giv det 5 min ved fuld effekt 600w. Tilsæt sukker, rør rundt og giv det ca. 5 min. mere. Tilsæt evt. gelerings og konserveringsmiddel rørt op med lidt sukker og fyld marmeladen på et rent glas, der lukkes til med det samme.