|
|
Som med alle andre ting med et højt indhold af vand, vil vandet udvide sig når de bliver frosset. Når du så senere tøer dem op vil de have mistet deres fasthed og facon. Smagen vil være OK, men du må ikke regne med at kunne bruge dem til andet end saft, marmelader og den slags. Tidligere brugte man at sylte eller henkoge blommerne, så bevarer de facon og fasthed. Det gør dem langt mere anvendelige. Sådan nogle store glas med syltede/henkogte bommer kan holde sig i flere år og er desuden meget pyntelige på køkkenets hylder.
| |
|
Blommer i Madeira er jo blot en speciel måde at sylte blommer på. Der blev jo ikke spurgt efter opskrifter, sådanne kan spørgeren sikkert sagtens finde selv ved en alm. søgning på nettet.
| |
|
Mirit -> Hvis folk spørger mig om f.eks. hvilken måde der er bedst at tilberede Rød Fluesvamp på, er det vel meget rimeligt at jeg fortæller min mening om det, også selvom det absolut ikke har noget med tilberedning at gøre. Tag dig sammen.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 01-09-06 16:54 |
|
arne - hvad havde det med frysning at gøre ???
Ladies spurgte kun til frysning og ikke om alternativer - endsige svampe.
nordsted har svaret - og det er det
| |
|
Jeg fortæller også om frysning, men angiver bare en langt bedre metode som spørgeren måske vil sætte pris på at kende til. DET er seriøs rådgivning. Man kan da ikke altid nøjes med at svare på det stillede spørgsmål idet det ikke altid er sikkert at spørgeren egentlig ved hvilke muligheder der er? Derfor min lille sammenligning med svampene, men den forstod du så ikke. Bare trist.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 01-09-06 17:21 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 01-09-06 19:06 |
|
Ladies..... hvis du går ind på denne side http://www.google.dk/search?q=blommer%2Bfryser&hl=da&lr=&start=10&sa=N aller neders er der noget med
Kære kunde osv, hvis du kikker på side 9, der skriver de at før man fryser blommer skal stenen fjernes, jeg mener også at kunne huske fra skolekøkkenet (mange år siden) at vi fortalt, at stenen
kunne gøre et eller andet ved blommen, måske en bismag??
| |
|
M.h.t. stenen i Sten-frugter som blommer, kirsebær o.s.v. kan jeg så sige at den træagtige del indeholder garvesyre. Denne KAN efter længere tid give de nedfroste frugter en smule syrlighed.
Men da frugterne i sig selv ikke tåler længere tids nedfrysning, er dette ikke noget problem. (Kun teoretisk). Nødden inde i stenen er derimod meget velsmagende (bruges i industrien som mandel-erstatning), så har man energi til at fjerne stenene fra hver enkelt blomme, kan man med fordel knække stenene, udtage nødderne, tørre dem, og så anvende dem i mange dejlige desserter.
De kan med fordel bruges i bagværk i stedet for mandler. (Og så er de jo noget billigere).
Til gengæld er der jo også her tale om et større stykke arbejde.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|