Fastelavnsboller med æble og kanel (12 stk.)
Ingredienser:
Dej:
1 dl skummetmælk
35 g gær
1 æg
1 spsk. valnøddeolie
ca. 250 g hvedemel (4 dl)
Fyld:
3 søde æbler i tern (ca. 300 g)
3 spsk. vand
1 stang vanille40 g hakkede mandler
1 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel
sødemiddel efter smag
Pynt:
6 skiver mørk pålægschokolade eller 24 chokoladeknapper
Fremgangsmåde:
Start med at lave fyldet.
Kog æbler, vand, mandler, sukker, kanel og vanille til mos. Smag det til med sødemiddel og stil det til afkøling.
Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen glat og blød – skal IKKE hæve.
Rul dejen ud til en firkant og inddel med en kniv stykket i 12 mindre firkanter.
Læg et klat æblemos i midten af hver firkant, saml hjørnerne og tryk dejen sammen.
Stil bollerne på en bageplade med samlingerne mod papiret.
Bollerne pensles med kold kaffe og bages i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 10 min.
Pynt:
Mens bollerne stadig er varme, lægges en 1/2 skive pålægschokolade eller
2 chokoladeknapper på hver bolle. Når chokoladen er smeltet, fordeles den med en kniv.
Pr. bolle:
Energi: 625 kJ
Kulhydrat: 23 g
Fedt: 4 g
Taget fra diabetesforeningens hjemmeside... Garanteret der er mere at hente der
Vaxem