Rødkålsdolmere kender jeg ikke, men prøv det da, for kun fantasien sætter grænser. Og hvis ikke nogen afprøver noget, får vi jo ikke nye opskrifter!
En anden variation, som jeg selv serverer med røget medister (og af og til også bacon), er:
Rødkålsfad – 4 pers.:
1 rødkål, ca 1 kg
½ kg madæbler
½ løg
2 peberfrugter
4 spsk. farin
½ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt muskatblomme
reven skal af 1 appelsin
salt & peber
1 1/2 dl rødvin
3 spsk. rødvinseddike
1 spsk. madolie
1 fed hvidløg, evt. 2
¼ tsk. lys fransk sennep
Hertil 12 wienerpølser, frankfurtere eller 1 1/2 ring røget medister
Befri kålen for de yderste grove blade, del den, fjern stokken og snit meget fint. Skræl æblerne, del dem, fjern kernehus og skær dem i både. Pil løg og skær dem i tynde ringe. Rens peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Læg et lag, ca. 1/3 af portionen, fintsnittet kål i bunden af et smurt, ovnfast fad, der kan gå i ovnen. Fordel halvdelen af æbler, løg og peberfrugt ovenover. Drys med halvdelen af farin, nellike, muskatblomme, salt og peber og ca. 1/3 rødkål. Fordel de resterende æbler, løg, peberfrugter og krydderier og sluttelig resten af rødkålen og reven appelsinskal. Læg evt. et lag røget bacon i skiver.
Rør vineddike og olie sammen og tilsæt presset hvidløg og sennep. Hæld denne marinade over kålen sammen med rødvin. Læg låg eller folie over.
Sæt fadet i oven, forvarmet til 200 gr., ca. 1 ¾ time.
Lav en fordybning i retten og læg pølser eller medister heri. Dæk med en smule kål og lad retten være i ovnen yderligere 15-20 minutter, de sidste 10 minutter uden at være dækket til.
Groft brød serveres hertil.
Velbekomme