|
| Accepteret svar Fra : sverola | Modtaget 110 point Dato : 28-01-06 19:50 |
| | |
| Kommentar Fra : alimak |
Dato : 28-01-06 19:54 |
|
Det er mulig du har rett sverola, men jeg har set flere opskrifter på fish and chips og det står maizenamel i de jeg har set.
alimak
| |
| Kommentar Fra : sverola |
Dato : 28-01-06 19:59 |
|
Nå ok ....Men jeg lærte i sin tid bare det som står i linket at maizena var ren stivelse som var hvidt hvorimod majsmel er mere gulligt ...
Jeg har ikke set din opskrift-men jeg skal prøve at se lidt i mine bøger om emnet
Mvh sverola
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-01-06 20:02 |
|
kartoffelmel er også stivelse.
Mel er pulver.
Når man skriver Maizena mel er det sikkert forrdi Maizena kan være både Cremefine og færdoigblandinger.
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 28-01-06 20:05 |
|
Majsstivelse fremstilles efter udtræk af kimen fra majskornet og er et hvidt pulver.
Stivelsen bruges som fortykningsmidel i bla saucer.
Mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-01-06 20:25 |
|
Det er fordi det ikke føres mere og er opskriften fra før 2001 skal man altså ikke tage noget for givet.
Personligt ville jeg vurdere mængde og formål op imod om det skal være alm. majsmel eller om Maizena kan anvendes.
For mange år siden lavede man Maizena vælling til småbørn og det var helt sikkert noget andet.
| |
| Kommentar Fra : sverola |
Dato : 28-01-06 20:43 |
|
Der var ikke nogen opskrift i mine bøger om Fish n' ships --de er sikkert for gamle???
Mvh sverola
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-01-06 20:57 |
| | |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 28-01-06 23:14 |
|
Ha ha ha , nå må jeg lige være med.
Maizena er et handelsmærke (Trademark), og har ikke en kæft med majsmel at gøre.
Maizena består af:
Kartoffelstivelse/mælkesukker/rismel, og en hel bunke andet ,
jeg sidder og læser op fra en pakke Maizena.
Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 28-01-06 23:25 |
|
Alimak, til den opskrift på Fish and Chips du har, skal du så dyppe fiskefilèerne, i en jævning af:
Maizena mel og vand??
Hvis ja, vil jeg tro overfladen bliver lidt hård.
De meget fine steder jeg kommer, ha ha ha , gør vi sådan:
Lav en jævning af mel og vand, så den har samme konsistens, som brun sovs.
Dyp filèerne deri, vend dem så i sigtet rasp, og så ned i frituren, kog til de er pænt lysebrune.
Hertil friskrørt remoulade fra fiskehandleren, ikke de hæsligheder, der bliver solgt på tuber og plastflasker. Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 28-01-06 23:27 |
|
Daaaavs Bjarne, skal du ikke ud og skovle sne?
Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 28-01-06 23:41 |
|
Nu vil jeg nok tage Hr.Bjarned's engelske såkaldte madopskrifter med et gran
salt, alle ved jo så udmærket, hvad Englændernes bidrag til verdensgastronomien har været,
den står på bordet i de fleste sidegade værtshuse, hvor de sælger een eller anden form for noget
spiseligt, nemlig HP-Soucs'en, føj for den lede.
Dette fluidum, hælder de over det de skal spise, for at bedøve de rædsler de får rodet sammen i
deres køkkener, men det værste af det hele er, at det er Bjarne der er Agent for det.
Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : Axelise |
Dato : 29-01-06 09:51 |
|
Jeg vil bestemt mene, at du skal bruge Maizena (stivelse), når der står i opskriften at du skal bruge Maizena mel. Jeg har aldrig set flere typer Maizena mel/stivelse i supermarkederne nogensinde.
Almindeligt hvedemel og kartoffelmel er der jo også stivelse i, ligesom der er stivelse i majsmel.
Jeg er sikker på, at du kan bruge Maizena. .....Og på min pakke står der iøvrigt "majsstivelse", så Maizena er udvundet af majs. Der står på pakken, at det er velegnet til bagning, cremer, supper og desserter. Så hvorfor mon ikke fish & chips?
Iøvrigt kan man i mange større helsekostforretninger købe henholdsvis fintmalet og groftmalet majsmel. Mange hvedemels allergikere bruger jo majsmel istedet for hvedemel, når de skal bage brød. Så du kan evt. købe dit majsmel sådan et sted. Jeg vil bestemt mene, at du skal bruge den fintmalede majsmel og ikke den grovmalede, som man f.eks. bruger til majsgrød/vælling.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 29-01-06 10:24 |
|
Hov der er da noget helt galt her.
Axelise påstår ret skråsikkert, at Maizena, er udvundet af majs.
Hvordan mon det kan hænge sammen, når Unilevers Trademark, Maizena,
som står på den pakke jeg sidder med, skriver at Maizena er lavet af kartoffelmel og nogen
andre ting, Der er vist noget der ikke hænger sammen her.
Vildfarelserne opstår måske, fordi de to ord Majs og begyndelsen af Maizena ligner hinanden.
Hilsen Keldd.
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 29-01-06 11:23 |
|
Netper28-01-06 20:05:
Citat Majsstivelse fremstilles efter udtræk af kimen fra majskornet. |
Det står der også på min pakke og det står MAJSSTIELSE.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 29-01-06 11:41 |
|
Jamen jeg siger heller ikke der er nogen der er fyldt med løgn, men der står kartoffelmel, og rismel, som hovedingredienser, på MIN MAIZENApakke.
Storkapitalens lakajer, bruger nok det der ligger indenfor rækkevidde, og kalder det så noget det ikke er.
Det er også ligemeget, jeg skal have stegt flæsk i aften.
Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 29-01-06 11:51 |
|
Keldd står der ikke også saucejævner på din pakke og ikke maizena majsstivelse, det er to forskellige produkter.
Per
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 29-01-06 12:01 |
|
Netper:
Jo det er saucejævner, men mærket er jo Maizena fra Unilever, som ejer mærket.
Til Hr.BjarneD's behagelige oplysning, kan jeg sige, at i mit hjem blev der ikke brugt
erstatningsvarer, men de rigtige.
Min Far gik hver fredag på den sorte børs, og købte smør og sukkermærker, og hvad
tyveknægtene ellers havde at sælge. Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 29-01-06 12:47 |
|
Ha ha ha ,go' søndag alle.
Hilsen
Keldd.
| |
| Kommentar Fra : alimak |
Dato : 29-01-06 14:56 |
|
Jeg har prøvet med maizena mais stivelse,da jeg troede det var det jeg skulle bruge, men da det sto i opskriften på fish and chips at man skulle blande mel og maizena mel så gjorde jeg det. Men da jeg leste på Maizena pakken bagefter, så sto det at det skulle koges,noget jeg ikke havede gjort. Derfor blev det nok mislykket tror jeg. Så enten må jeg prøve at koge Maizena mais stivelse eller købe noget maismel og prøve med.
alimak
| |
| Godkendelse af svar Fra : alimak |
Dato : 30-01-06 20:02 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|