|
| Traditionel julemad Fra : Fijala | Vist : 1116 gange 100 point Dato : 24-12-05 10:13 |
|
Grundet molokyle ikke kunne forstå at vi er nogen der nyder grønlangkål kom jeg til at tænke på alle julebordets glæder.
Hvad med at dele med os andre hvad netop du/i nyder af juleretter.
Det er jo meget forskelligt fra egn til egn.
| |
| Kommentar Fra : Coliniiii |
Dato : 24-12-05 10:37 |
|
Kalkun med engelsk stuffing.... yum, yum!!...
| |
| Kommentar Fra : Fijala |
Dato : 24-12-05 10:50 |
|
Ja her får vi jo selvfølgelig juleaften den traditionelle juleand med alt i tilbehør og der er også en flæskesteg til.
men 1. juledag så kommer det specielle. Fulling ??
Fulling
Man indkøber en ribbensteg, kommer den i saltlage i 1 ½ gøgn.
Steger den så den er klar et par dage før den skal bruges.
Så skal der bages pandekager i 5 mm. tykkelse, også i forvejen.
Når man så skal have denne fyrstelige ret, skærer man ribbenstegen ud i skiver som er ca 10mm tykke, kommer dem på en stor dyb pande på meget svag varme. Pandekagerne skæres ud i lagkagestykker og lægges over ribbenstegen når den er gennemvarm. Varmes videre til det hele er ved at være varmt.
Så hældes ahornsirup ud over det hele og når siruppen så er hel varm, er vi klar.
Serveres på friskt hjemmebagt franskbrød med rødbeder til.
Så er det først at der er rigtig jul
Retten stammer fra min svigerfars hjemegn som er ved Saltum i Nordjylland.
God appetit.
| |
| Kommentar Fra : Fijala |
Dato : 24-12-05 10:54 |
|
Coliniiii
Det lyder spændende. Hvad består fyldet af.
| |
| Kommentar Fra : Fijala |
Dato : 24-12-05 10:56 |
|
Dabj
Edderfuglebryst har jeg også fået engang. Det er også en dilikatesse. Det fik jeg hos min afdøde chef, da han ikke gad en alm. and eller gås.
Er det ikke noget med at den skal ligge i mælk i et stykke tid for at tage den ramme smag.
| |
| Accepteret svar Fra : molokyle | Modtaget 100 point Dato : 24-12-05 11:17 |
|
På Ama'r skal vi juleaften ha' : Juleand med hvide samt brune kartofler, rødkål, brun sovs og sødt&surt, men inden spiser vi os halvmætte i go' gammeldags risengrød med kanel og smørklat (+ 1 mandel, som udløser mandelgaven). Ikke noget med nymodens ris alá Mande hér !
En normal lille familie julefrokost består af :
Citat Rugbrød og franskbrød.
Smør og fedt.
Spegesild
Kryddersild
Karrysild
Æg m. Kaviar
Rejer.
Fersk røget laks.
Lun leverposteg m. bacon og champignon.
Små lune mørbradbøffer.
Lun Ribbenssteg.
Evt. lidt and eller kylling.
Evt. Tartelettet.
Spegepølse.
Sylte.
Spængt oksebryst. (..med pebberrod el. pebberrodsalat)
Rullepølse.
Salt kød.
Sky.
Tomater. (i både)
Agurker. (i skiver)
Purløg. (klippet)
Løg. (i ringe)
Rødbeder. (syltede)
Asier. (syltede)
Rødkål. (snittet og kogt)
Majonaise.
Remoulade.
Sennep.
Det hele afsluttes med div. oste (..her er norsk jeta eller mysa ost et must), radisser og kiks.
Drikkevare er alm. og guldøl, Linie Akvavit, Rød Aalborg og Jubileum.
..bagefter er der kaffe, cognac og kage :-)) |
Velbekomme. Hvor svært ka' det være?
FF </MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : Coliniiii |
Dato : 24-12-05 11:22 |
|
: Fijala, Stuffing = Sage & onion, det kan godt være chestnut stuffing (kastanje), jeg vide ikke om det er stavet rigtig??
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 24-12-05 11:23 |
|
Ps. Ingen jul uden man undervejs i løbet af december mindst 3 gange har fået:
Blodpølse stegt i smør m. æblemos, ahornsirup og brun farin
WF </MOLOKYLE>
| |
|
Juledag drager de gamle og jeg til de nordvestlige himmelstrøg og får bl.a. min onkels stegte fiskefilétter. Måååms
Ingen kan lave dem, så de smager, som de! Han er tidligere fisker - derfor.
| |
|
Glædelig jul alle sammen
Herhjemme står julemiddagen også på juleand med alt hvad hjertet begære. Til dessert selvfølgelig ris ala mande - men ikke med kirsbærsovs - nej her får vi brombær syltetøj (og det er kun svigermors hjemmelavet der duer) Ud over det har vi en fast tradition om at vi d. 25 får butterdejsstænger fyldt med pikantost og skinke strimler. Derefter bagt æblekage...
Håber I alle får en god dag
Julehilsner Annette
| |
|
Uhhm...laks, fennikel og dild ..min livret!
Selvom man godt nok ikke er meget for at have dild på et vestjysk bord..
Der opstår nemlig af og til misforståelser, når een siger:
"ræk mæ li' æ dil do"
| |
|
Molo, jeg er ikke krævende - og drikker hva' som helst...Også mælk
| |
| Kommentar Fra : Fijala |
Dato : 01-01-06 15:05 |
|
Hejsa igen og godt nytår.
Ja så kom kandu jo lige og lukkede ned så det ikke var muligt at komme med kommentarer, men nu må man jo ikke klage, da det nu vil vise sig om det er blevet bedre.
Klumme: Jo jo den er god nok med ribbenstegen, pandekagerne og siruppen. Jeg må indrømme at den første gang jeg skulle have det rynkede jeg også på næsen. Men det smager altså pragtfuldt.
Hvor har der været mange gode indput med mad. Jeg er hel ked af at julen nu er slut og vi skal vente til næste jul med alle disse lækre sager. Jeg tror nu der er godt nok. Jeg skal da vist på slankekur efter denne jul. 6 kg.ekstra er det blevet til, nok mest pga. mit rygestop, det har været svært at holde sig fra slikfadet
Nå jeg vil til at slutte og skal lige til at finde ud af hvem der skalhave point.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|