|
| Æbleskiver Fra : vaxen | Vist : 6382 gange 100 point Dato : 17-12-05 12:25 |
|
Hej!
Om et kvarter kører min bedre halvdel ud og handler.
Han skal købe ind til æbleskiver, og derfor leder jeg efter den BEDSTE opskrift!
I ved, den der, hvor æbleskiverne SMAGER af noget
Det må ikke være med gær.
Jeg vil heller ikke have links - alt det har jeg kigget på. Jeg vil have DIN families allerbedste opskrift...Bedstemors hemmelige
Sååå, vi ser om et kvarter...
Vaxen
| |
|
Nogle folks kvarter varer lidt længere end andres....
I stedet for gær, bruger jeg øl - ikke ret meget ca. ½ dl til en normal portion.
Jeg checker lige opskrifterne.
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 17-12-05 14:03 |
|
Her er Mor`s den bedste, der skulle lige en opringning til søsteren, før jeg var klar
240g mel
½ tsk natron
¼ tsk salt
1 spk sukker
4-5 dl kærnemælk
3 store æg
50g smeltet margarine
De er gode, og her i det vestjyske hedder det pumlinger, æbleskiver er noget med æblestykker i [hør]
| |
| Accepteret svar Fra : Birgitta | Modtaget 100 point Dato : 17-12-05 14:31 |
|
Så har jeg slået op i min gamle "Nutidsmad og Husførelse" fra 1936
Og der er en række opskrifter på æbleskiver. Du får lige 2 af dem.
Den første står under "selskabsmad" -det er heller ikke liige hverdagskost.
½ kg Mel
20 Æg
½ l Fløde
et kvart kg Smør
Reven Skal af 1 Citron,
Kardemomme.
Æggeblommerne piskes godt, heri røres skiftevis Mel og Fløde og derefter det smeltede, afsvalede Smør, Krydderierne og til sidst de stiftpiskede Hvider.
__________________________________________________________
----------------------------------------------------
Den anden opskrift er nok mere det vi i dag forstår ved "æbleskiver", og en af de opskrifter som min mor brugte da jeg var barn og man ikke KUNNE smutte ned og købe færdige frosne æbleskiver.
Kærnemælksæbleskiver:
1 Æg
25 g Sukker
175 g Mel
ca. 3 dl Kærnemælk
Reven citronskal,
ca. 15 g Margarine,
lidt Salt,
2 g tvekulsurt Natron
Fedt, Palmin, Smør eller Margarine til Bagning,
Sukker,
Syltetøj eller æblemos.
Æggeblomme og Sukker piskes sammen; Mel og Kærnemælk tilsættes skiftevis i små Portioner. Den smeltede Margarine, Citronskal og Salt iblandes, og Dejgen stilles til Hvile en lille Tid. Lige før Bagningen tilsættes den i Mælk udrørte Natron og den stiftpiskede Æggehvide.
______________________________________________________________________
Der er også en stegeanvisning, men køkkentøjet i dag ser nok lidt anderledes ud og har andre egenskaber, så den anvisning skal jeg nok spare dig for.
| |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 17-12-05 15:48 |
|
Jeg er nu i fuld sving med at lave æbleskiver efter din opskrift nr. 2, Birgitta.... Jeg har dog tilsat et lille skvæt kardemomme. Det har jeg set i et væld af andre opskrifter og forestiller mig, at det sætter prikken over i'et
Jeg melder tilbage senere, når æbleskiverne er indtaget....
Tak for forslagene !!!!
Vaxen
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 17-12-05 16:01 |
|
Og er der nogen som helst tvivl om hvilken opskrift der er bedst.
Så bare kom til eksperten og få en udtalelse. Husk venligt, at tage æbleskiverne med i varm tilstand så det kan blive en retfærdig afgørelse.
Æbleskiver..........uhhmmmm.
| |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 17-12-05 16:46 |
|
hahaha Eyvind, det ku' du li'
Nææ, jeg regner skam ikke med, der er så meget som en krumme tilbage, når vi har været i skålen
Men men... det her projekt lader sig åbentbart ikke løse uden kvaler... Netop som dejen var klappet og klar, og jeg ville svinge panden frem og fremtrylle creme de la creme æbleskiver, finder jeg ud af, at panden er pist borte... Jeg har nu ledt og ledt uden resultat. Jeg har ringet til mine naboer og forhørt mig der, men ingen ejer en sådan pande mere - der findes jo Dalooooon...
Vi har nu forsøgt i to nærbutikker uden resultat og havde en udvej - at køre til nogle bekendte 15 km herfra - og de havde sørme en!!!
Så jeg sidder her og venter på, at gemalen kommer tilbage med en æbleskivepande....
Lider nu ikke - for så kan jeg jo lige lure håndboldkampen færdig, selvom det ser lidt skidt ud
Vaxen - som nu skal have æbleskiver til aftensmad
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 17-12-05 17:15 |
|
Sjovt nok, så står der ikke kardemomme i opskriften, -jeg har lige dobbeltcheckket.. Men i en anden opskrift, -med gær- dér er der også både citronskal og kardemomme.... Måske har forfatteren (Carla Meyer) bare glemt det... For selvfølgelig skal der da kardemomme i æbleskiver...
Men det var da et held, at du ikke ville lave gær-æbleskiver... For så ville dejen da være vokset ud over hele køkkenbordet nu. --Kærnemælksdejen kan nok bedre tåle at vente, -hvis bare du ikke har kommet natron i...
vaxen, du må lige bage et hold, som du kan maile ud til os, der sidder og savler...
| |
|
Må jeg så godt for nogle UDEN kardemomme og citronsaft........?
Men gerne meget vanille!
Jeg kan ikke finde Dalloon nogen steder, kan I?
Måtte købe helt andet mærke til julemik i aften....
Eyvind, du kommer bare! Der er sikkert også en ævlskiv til daj, do mango kommer ihvertfald.
| |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 17-12-05 18:27 |
|
*BØVS*
Så lykkedes det!!!
Og de opførte sig ganske pænt selvom der var natron i ihvertfald en times tid!
Den største fejl ved de æbleskiver var, at der bestemt ikke var nok!!!
Meeeen, alt med måde, som I ved
Guuud Camillamoster, kan du ikke lide dem med citron og kardemomme? Tænk, jeg synes netop, det er det, der gør det til æbleskiver.... Men sådan er vi jo så forskellige... gudskelov.
Det virkede forresten fint med det skvæt kardemomme - men tror godt, der måtte have været et skvæt mere i... måske en teskefuld er fino... Jeg skriver det ned til næste gang, jeg vover mig ud i projektet. Og så tror jeg lige, jeg skal sikre mig, at panden er fundet!!!!
Vaxen
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 17-12-05 18:48 |
|
Camillasmoster - jeg håber da at Mango selv har æbleskiver med - for du har sikkert kun lavet så mange som jeg kan spise.
Hilsen Æblespisegrovæderen.
| |
| Godkendelse af svar Fra : vaxen |
Dato : 17-12-05 18:54 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|