Jeg kan da prøve:
Mandelhjørner(snitter)
Ca. 50-60 stk.
375 Honning
250 g Sukker
125 g Smør eller Margarine
750 g Mel
200 g Flækkede Mandler
1 smule Salt
1 Tsk Stødt Kanel
1/2 Tsk. Kardemomme
5 g Hjortetakssalt
2 Æg
2 dl. Rom
5 g Potaske
2 Pakker (80-100 g) mørk Køkkenglassur.
(Er bare hvad vi i danmark kalder chokolade glassur), laves af Flormelis og kakao.
Mel til at sprede ud på bordet under udrulningen
Pergament- elle Bagepapir
Træbræt(skærebræt)
Tilberedning:
1. Honning, Sukker og Fedtstof varmes op under svag varme til sukkeret har opløst sig.
Derefter lades honningmassen stå til afkøling.
2. Melet, 100 g Mandler og krydderierne hældes i en stor bowle og den nedkølede Honningmasse tilsættes. Slutteligt tilsættes æggene og Rommen, i hvilket potasken er opløst.
Alle de resterende ingredienser tilsættes og det hele blendes i køkkenmaskinen eller med håndmixeren.
Stil det hele i køleskabet i mindst 24 timer og lad det få ro.
3. Rul den godt nedkølede dej ud på et med mel overhældt bræt, i et ca. 3 cm. Tykt lag.
Med Pergament eller bagepapir ruller du nu dejen sammen til en rulle. Herunder tilsætter du de sidste 150 g mandler så disse findes på ydersiden af rullen.
Kagen bages i en ovn der er foropvarmet til 175° i ca. 20 Minuter
backen.
4. Tag derefter rullen ud af ovnen og skær den i ca. 4 cm. Tykke skiver.
5. Overtræk kagen(rullen) med chokoladeglassur og drys nogle mandelflager på.
Kagen kan holde sig længe i køleskabet i en tætsluttende beholder.
Kalorieindhold pr. stk. 140 kcal.
Tilberedningstid i alt: 120 min.