Hej
Der er den her , den er godt nok til gråand, men kan vel også give en ide til " alm" and, håber du kan bruge det.
Farseret gråand med svampesovs
Til 3 personer:
1 stk. udbenet gråand
200 g hakket kalvefars
1 stk. æg
0,5 dl piskefløde
0,5 tsk timian
0,5 tsk. basilikum
lidt salt
lidt peber
evt. 1-3 fed hvidløg
ca. 50g groft hakket svampe / champion
Tilbehør:
Hasselbach kartofler svampesovs
vildtsky
2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk
100g hakket svampe
En halv grønsags terning
Ænderne udbenes fra ryggen omkring skroget , pas på ikke at skære i skindet ved brystbenet til sidst
skæres vinge og lårben fra.
Klip skroget i stykker og brun det i en gryde og tilsæt 3 dl vand samt lidt salt.
Farsen røres sammen med æg, piskefløde, timian, basilikum, de 50 g svampe og smages til med salt og peber.
Kom farsen ind i ænderne og bind dem sammen med en bomuldssnor/garn, kom ænderne i et fad og brun dem
i ovnen på 3 sider under gril, sæt derefter ovnen på ca. 180 grader tilsæt lidt vand og dæk ænderne over med
stanniol og lad dem stå i ca. 50 min.
Lad skroget småsimre i godt en halv time si vildtskyen fra og lav sovsen færdig jævn med maizena rørt op i vand.
Med venlig hilsen
Bantam