|
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 03-11-05 12:18 |
|
Citat Karry:
Blandingskrydderi med gurkemeje som hovedbestanddel. Fås i både milde og stærke udgaver. Anvendes i ris-, kød-, fjerkræ- og fiskeretter samt i supper, saucer, dressinger og ikke mindst kødboller i karry. Svits altid karryen i fedtstoffet inden ingredienserne kommes i. |
http://www.danbbs.dk/~erikoest/opskr/krydderi.htm
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 03-11-05 12:21 |
| | |
| Kommentar Fra : pyllle |
Dato : 03-11-05 12:25 |
|
txn, som skrevet i mit spørgsmål HED krydderurten karry. Derfor er det jo ikke indbilding.
Umiddelbart vil jeg holde mig til stormb´s svar, men lader spørgsmålet stå åben noget tid endnu, hvis andre har nogle kommentare.
| |
|
Karry er som mange har skrevet et blandingskrydderi, og det som giver den gule farve er gurkemeje. Krydderurten, karry er en gensplejset plante.
| |
| Kommentar Fra : pabloj |
Dato : 03-11-05 12:47 |
|
Dette er taget fra "Krydderurten"
Spørgsmål: Hvilke krydderier er der i karry??
Svar: Karry findes i mange forskellige blandinger.
Der er ofte ting i som :
gurkemeje, ingefær, kanel, koriander, nellike, muskatblomme, spidskommen, peber, kommen, karryblad, anis, fennikel, muskatnød, laurbærblade, safran, sennep, sesamfrø, cayenne,
bukkehorn og valmuefrø.
Det varierer fra land til land og egn til egn hvilke krydderier og blandingsforhold man bruger.
Jes
| |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 03-11-05 13:15 |
|
Karry er ganske rigtigt et blandingskrydderi - men navnet stammer oprindeligt fra indisk/tamilsk og betyder egentlig bare skysauce eller kød-eller grøntsagsret som er tilbehør til ris.
I indien findes mange former for karry-retter - der bruges ikke det blandingskrydderi, som vi bruger i vesten. Nogle karryer er hvide, nogle er knaldrøde (Tandoorikylling er en af dem) andre gule, grønne eller brune.
Det var englænderne, der konstruerede ordet karry og samlede en række krydderier, der fik denne betegnelse.
Karryblade, som er dem, du beskriver kan være en bestanddel i en karryret - oprindelig brugt i de sydlige og vestlige Indien. De skal helst bruges friske og kan f.eks. koges sammen med ris.
Vaxen
| |
| Godkendelse af svar Fra : pyllle |
Dato : 03-11-05 13:17 |
|
Tak for svaret stormb.
Og tak til alle i andre
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 03-11-05 14:01 |
|
Må give ans ret -> Det ér Gurkemeje der giver den gule farve !
..men det er bukkehorn-frø der giver den distinktive smag
Prøv at spire bukkehornfrø. Spis dem og duft til din pyames/sengetøj dagen 'derpå'
..de andre smagsnuancer hidrører fra: chilli, pebber, kanel, kardemomme, spidskommen, osv.
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 03-11-05 18:33 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|