|
| Må spinat genopvarmes? Fra : ruder4 | Vist : 36270 gange 100 point Dato : 24-10-05 20:08 |
|
Hej
Må spinat genopvarmes? Jeg ved at persille ikke må, men hvad med spinat - hvad siger foreskrifterne?
Hilsen Ruder4
| |
| Accepteret svar Fra : Thomas_Mygind | Modtaget 110 point Dato : 24-10-05 20:13 |
|
Spinat må ej heller genopvarmes da det kan indholde sporebakterier - f.eks bacillus cereus - ligesom som også forårsager bakterievæksen i persille.
Bemærk dog at hvis du kan nå at køle ned hurtigt efter 1. dag og bruge det dagen efter med en opkogning - så er det med stor sandsynlighed stadig OK.
Reaktionerne på en bacilllus infektionen er dårlig mave, opkasnint, diaree m.v.
| |
| Kommentar Fra : mogib |
Dato : 24-10-05 20:14 |
|
forskrifterne siger det samme som spinat,så lad være med at gøre det
hilsen mogib
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 24-10-05 20:43 |
|
http://www.cancer.dk/Opskrifter/om+opskrifterne/sporgsmaal+til+opskrifterne/genopvarmning+af+retter+med+spinat.asp
I nogle grønsager, særlig grønkål og spinat, findes nitrat fra dyrkningen, som bakterier kan omdanne til nitrit. Det kan fx ske i tilberedt spinat og grønkål, der afkøles for langsomt og ikke opbevares koldt nok.
Nitrit er et giftstof som især er farligt for spædbørn. Nitrit fjernes ikke ved opvarmning. Rester af tilberedt spinat og grønkål må derfor ikke serveres for børn under 1 år.
godt nok ikke giftigt - jeg har da spist genopvarmet spinat ofte (og idag - lol) - sørg blot for at genopvarmningen rammer kogepunktet
| |
| Kommentar Fra : ruder4 |
Dato : 24-10-05 20:44 |
|
Øv, det vil altså sige, at en spinat lasagne, der ikke er blevet spist fuldt ud, er lige til at hælde i skraldespanden (eller hunden)!!!!
Hilsen Ruder4.
| |
| Kommentar Fra : sverola |
Dato : 24-10-05 20:45 |
|
Du kan gerne opvarme persille sovs og stuvet spinat fra dagen før ..........
det som er problemet er at hvis du har brugt persille -dild -purløg råt på retten før servering er de evt jordbårne bakterier ikke blevet slåt ihjel ved kogning-
Det som er vigtigt er at du har kogt sovsen/stuvningen godt igennem før servering og afkølet det hurtigt efter at måltidet er slut.
Du kan jo tage et eksempel med spinat tærte eller gratin.Laver du eks to stykker er der ingenting i vejen for at fryse og genopvarme det igen .
Men du kan læse mere her på denne link som jeg har fundet i denne anledning til dig og andre som er i tvivl
http://www.arla.dk/APPL/HJ/HJ401/HJ401D03.nsf/O/CE1D1BE11DCA04F5C12570510046956E
mvh sverola
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 24-10-05 20:48 |
| | |
| Kommentar Fra : timeglas |
Dato : 24-10-05 20:53 |
|
Jeg har også tit spist genopvarmet spinatlasagne og jeg går da på jorden endnu.
mvh timeglas
| |
| Kommentar Fra : ruder4 |
Dato : 24-10-05 21:56 |
|
Hold da op - syntes der er mange forskellige meninger.
Jeg er dog stadig lidt usikker på, om jeg "tør" spise eventuelle rester dagen efter.
Mest fordig jeg har en dreng på 15 måneder, der spsier det samme som os og det ville jo være skrækkeligt, hvis han blev syg.
Jeg tror, jeg vil vurderer fra gang til gang, om rester skal serveres dagen efter og her må det spille ind, hvor hurtigt vi har fået maden på køl.
Hilsen Ruder4 - der nok stadig ikke vil kunne spise rester med spinat med 100 % ro i sindet.
| |
| Godkendelse af svar Fra : ruder4 |
Dato : 24-10-05 21:58 |
|
Tak for svaret Thomas_Mygind.
Og tak til alle Jer andre også
Hilsen Ruder4
| |
|
Jeg ville nok ikke give det til så lille et barn...
Personligt gemmer jeg aldrig hverken spinat, persille eller grønkål..jeg spiser det hele..for det smager pragtfuldt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|