Hej Per............
Ja så er det mig igen
Jeg så tilfældigvis dit spørgsmål idag... Det første jeg tænkte på var Beignets..Det er i prinsippet den samme dejg som til vandbakkelser
250 g smør
1/2 l vand
1/2 l æg (ca 8 stk)
250 g mel evt 275g
lidt sukker-en knivspids salt
vanille sukker (den med de grønne striber) Tørsleffs
Vand-smør-salt-sukker sættes over ilden og bringes i kog
gryden fjernes og melet røres i -gryden sættes nu tilbage på pladen og "ristes" dvs bages lidt under konstant omrøring (max 2 min)
Gryden fjernes nu helt fra pladen og røres til en del af varmen er gået af massen (ca 70gr.) så røres æggene i et ad gangen og vanillen tilsættes til sidst.
Der kan tilsættes lidt reven appelsin skal hvis man kan lide det eller evt lidt grand marnier (jeg foretrækker dem uden)
Dejgen deles nu ved hjælp af en spise ske på størrelse med dueæg og bages i friture-de lægges op på papir (køkken rulle) og strøes med flormelis-der kan serveres jordbær marmelade eller anden kompot til...
Velbekomme Mvh sverola