|
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 11-09-05 12:50 |
|
Nu skriver du godt nok, at det ikke må være noget med fisk, men denne opskrift bringer nu altid lykke, og er meget nem:
Cheasy cremefraiche 9% og lidt mayonnaise, rørt op med peber, salt, ca 2 fed hvidløg og dild, deri blandes tun og rejer, og lader det stå og trække, pyntes med citronskive/båd, serveres med enten flutes eller ristet brød
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 11-09-05 12:53 |
| | |
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 11-09-05 13:00 |
|
Der var et par gode bud dér, dova.
Både kræmmerhusene og dén med rejer i tomat/hvidvinssaucen ser interessante ud....
| |
| Kommentar Fra : marcogc |
Dato : 11-09-05 13:06 |
|
REJECOCKTAIL:
Der anvendes: Til 4 personer
150 gram pillede rejer
150 gram friske asparges (alternativt asparges fra dåse)
ca. 1/4 Icebergsalathoved
1 bundt dild
Marinade af:
ca. 3 spsk. olie
ca. 1 spsk. citronsaft
1/2 tsk. revet løg
1/4 tsk. mild paprika
Salt og friskkværnet hvid peber
Dressing af:
50 – 75 gram mayonnaise
ca. 1 dl. ymer
1 – 2 spsk. koncentreret tomatpure
1/2 fed knust hvidløg
nogle dråber citronsaft
1/4 tsk. mild paprika
eventuelt 1 – 2 spsk. tør sherry
salt og peber
1 tsk. engelsk sauce
Fremgangsmåde:
1: Pil rejerne eller køb dem pillede. Hvis man anvender friske asparges skrælles de og skæres herefter i 3 cm. lange stykker. Kom dem i saltet vand i 5 – 8 minutter. Herefter hældes vandet fra og asparges sættes til afdrypning. Hvis der anvendes asparges fra dåse, sættes disse til afdrypning. Snit salaten meget fint. Skyl dild (tag lidt fra til pynt). Klip dilden fint.
2: Pisk ingredienserne til marinaden samme. Bland forsigtigt rejer, asparges og dild i marinaden.
3: Fordel grøn salat i portionsglas (rødvinsglas kan anvendes). Glasset skal være ca. ¼ fuld af salat. Fordel rejesalaten over. Pynt med kviste af frisk dild.
4: Dressing : Rør alle ingredienserne sammen. Smag dressingen godt til. Server til rejecocktailen sammen med flüte.
Tip: Skaldyrscocktail kan varieres med krabbekød, hummerkød, jomfruhummerhaler eller muslinger. I stedet for asparges kan optøede fine ærter og tynde skriver af rå champignoner blandes med skaldyrkødet
| |
| Kommentar Fra : marcogc |
Dato : 11-09-05 13:08 |
|
eller måske :
Blåmuslinger "a la marinera"
Mejillones a la marinera.
Så simpelt at det næsten gør ondt.
Du skal bruge:
1-2 kg. blåmuslinger, 2-3 fed hvidløg, lidt persille, 1 glas hvidvin og lidt olivenolie. En citron til servering.
Sådan gør du:
Vask muslingerne godt. Fjern skægget med en kniv. Kom dem i en gryde med lidt olivenolie, hakket hvidløg og persille. Sæt låg på og skru op for varmen, kom så hvidvin i, sæt låg på og ryst med den lukkede gryde ind imellem for at få så mange muslinger som muligt til at åbne sig. Efter et par minuter skulle de være færdige. Smid dem der ikke har åbnet sig væk. Til at spise dem, brug gerne selve skalen til at hente lidt af saucen og giv citronbåde til.
Server med brød og drik kold hvidvin eller rosé til.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 11-09-05 13:12 |
|
Hvad med et par små kinesiske foråsruller.
| |
| Kommentar Fra : marcogc |
Dato : 11-09-05 13:12 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 11-09-05 13:18 |
| | |
| Accepteret svar Fra : nollerik | Modtaget 100 point Dato : 11-09-05 14:04 |
| | |
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 11-09-05 14:30 |
|
Det ser rigtig godt ud, nollerik...
Lader lige tråden stå åben lidt endnu
| |
| Kommentar Fra : Balcanard |
Dato : 11-09-05 14:49 |
| | |
| Kommentar Fra : qfha |
Dato : 11-09-05 17:56 |
|
Forslag til musligesuppe på den MEGET nemme måde. Netop afprøvet.
I føtex købte jeg en pose frossen blåmuslinger uden skal, og en lille potion rejer.
Hæld en halv faske hvidvin i en gryde med muslingerne og meget fint skåret løg, Kog det et par minutter, kom karry i og lidt salt eller boullion. Kom rejerne i kog det op og hæld en 1/4 l piskefølde i. Færdig.
Det tager 5 min. og smager himmelsk.
mvh
qfha
| |
| Godkendelse af svar Fra : Satellit |
Dato : 11-09-05 18:55 |
| | |
| Kommentar Fra : nollerik |
Dato : 12-09-05 00:24 |
|
Lad mig vide om det var en success!!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|