Opskrift der til forveksling ligner de andre, men dog lidt anderledes. Jeg kan ikke lade være med at fortælle dig, at dine hjemmelavede boller smager 1000 gange bedre end de færdigkøbte.
*****************
Til 3-4 personer... afhængig om det er grovædere eller feinschmeckere - skal du bruge:
500 gram hakket kalv og flæsk (8-10%)
2 stk. æg
Mel
Rasp
½ løg
Drys salt
Drys peber
Margarine
En god Carry (ikke husmandscarry i brev) Evt. Carrypasta
½ syrligt æble (det syrlige er vigtigt)
½ løg
2 fed hvidløg
Kogevand fra bollerne
1 hønse boullionterning
Løse ris (Basmati)
Fars:
Rør farsen til kødbollerne - Ikke for lind.
Kog Bollerne til de er næsten gennemkogte, og tag dem op af vandet. Gem kogevandet.
Sauce:
Varm margarinen op i en gryde, og svits carry deri.
Tilsæt det finthakkede eller revne løg og æble samt hakket / presset hvidløg.
Derefter tilsættes hvedemel, og det hele røres uden at blive branket, til en grødet masse.
Saucen bages derefter op med kogevandet fra bollerne.....lidt af gangen mens der røres/piskes lystigt så der ikke kommer klumper. fortsæt med at spæde med bollekogevand, til du har den mængde du forventer at skulle bruge.
1 hønsebouillon terning tilsættes, med mindre man har hjemmelavet hønsefond.
Når man har den mængde man ønsker gennemkoges saucen. (Gluten i hvedemelet skal "sprænges" så saucen ikke smager af mel - tar' ca. 10-12 min. )
Kødbollerne lægges ned i saucen, som for svag varme simrer videre, mens man koger risene.
Tip
Er saucen blevet for tynd, kan den jævnes med lidt Maizena.
Tilsæt saucen 2 spsk. af det tynde sauce i mango chutneyen og 1 spsk HP sauce.
Kan man ikke li "klumperne" i saucen fra æble og løg, hældes saucen genne men si.
Ønsker man en lidt rundere smag, tilsættes en sjat piskefløde.
Tilbehør
Serveres i godt selskab, med Hot Mango Chutney, og koldt øl