Da jeg mener det er den jeg har liggende, det 100 % der står anna Larsen på den
Hilsen Robert
Ingredienser:
ca. 400 g magert hakket okse- eller kalvekød
2 grofthakkede zittauerløg (Det gule husholdningsløg)
Et par fed fintrevne eller pressede hvidløg (eller efter smag og behag)
Havsalt og friskkværnet sort peber
Mørk balsamico, ca. 1 dl
En god pilsner
1 rød og 1 grøn peberfrugt
1 rød chili (halvdelen hel, halvdelen hakket, kernerne fjernes - pas på øjne, vask hænder og skærebræt)
2-3 laurbærblade
ca. 10 enebær (som knuses let)
1 tsk. spidskommen
1 spsk. honning
2 små stykker god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 10 g, (Jeg har brugt Valrhona chokolade, men der findes gode chokolader i supermarkeder, som alternativer)
2 dl majs (gerne fra en dåse)
1 dåse flåede, hakkede tomater
2 dl kidneybønner - eller en dåse - hvis rå: Opblød dem i koldt vand natten over, skyl dem og kog dem en halv time.
Kom kødet over i en god gryde eller sautépande og skyl det evt*. Kom løg og hvidløg i en varm pande eller gryde og spæd med balsamico og øl. Når løgene er blanke og gennemsigtige kommes kødet ved og herefter peberfrugt, chili, laurbærblade, enebær, spidskommen, honning, chokolade, majs, tomater og bønner. Lad retten småsimre ca. 10-15 min. og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Det er en god ide at vente til sidst med majsene, så de ikke overkoges. Kom dem evt. i 5 min. før retten er færdig.