Måske er det denne her:
Czarens æggekage
er et måltid i sig selv, men kan også sagtens begå sig på et frokostbord. Opskriften er fra Czarens hus i Nykøbing Falster, som i flere kokkegenerationer har været kendt viden om for sin æggekage. På Czarens æggekage lægges et lag bittesmå, hjemmelavede frikadeller. De skal selvfølgelig laves i forvejen – lav en ordentlig portion, når du er i gang, de holder fint i fryseren. Som måltid-i-sig selv beregnes tre æg pr portion. Mindre, hvis der er andre retter på bordet. Æggekagen forsteges på blusset og bager færdig i ovn.
To små løg hakkes groft og snurres gyldne på en stegepande i smør sammen med 100 gram kogte kartofler i tern. Pisk 12 æg let sammen med en halv liter piskefløde, salt og peber.
Hæld æggeblandingen på panden, og lad den sætte sig i bunden. Stil den i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter – til den er souffleret op. Hold øje med den! Imens: varm frikadellerne og steg baconen. Skær tomater i skiver. Læg nu tomatskiverne på æggekagen og sæt den ind i ovnen igen i fire-fem minutter. Dæk til sidst æggekagen helt til med bacon, småbitte frikadeller og små cocktailpølser og stil den i ovnen igen et minut, så det hele samler sig. Tag den ud og klip rigeligt med purløg over. Serveres med godt, groft rugbrød og sennep.
mvh dova