Som dova siger, hvis kødet ikke har hængt længe nok, eller ikke er blevet behandlet
fagmæssigt korrekt, er mørning af kødet lappeløsninger.
Desværre skal man virkelig være om sig i dag for at få et stykke rimeligt oksekød, prøv også f.eks at skulle købe ind til
stegt flæsk, i langt de fleste tilfælde, prøver de at sælge os brystflæsk til stegt flæsk, det skulle de have prøvet for
15-20år siden, så var de sikkert blevet skudt, heller ikke spor for meget. Her i byen bad jeg den pæne håndværks-
slagter om 10 skiver til stegt flæsk (han havde slips på og fint forklæde), han pegede på pakkerne med sopatteflæsk,
og sagde: Det ligger der. Da jeg på min pæne og belevne måde , havde gjort ham opmærksom på, at det ikke lige var
det jeg søgte, men skiver fra et stegestykke jeg havde tænkt mig, fik jeg at vide (han havde også et flot læderfor-
klæde på) at det var det man brugte. Da jeg igen på en sober måde, havde spurgt ham om hvordan han havde tænkt
sig jeg skulle stege det det,( jeg sagde det sådan med lav stemmeføring), for at det skulle blive sprødt,sagde han:
At jeg kunne jo prøve at komme det i frituren. Nu er jeg af natur blid og samarbejdsvenlig, og det ligger mig fjernt
at hæve stemmen (på hans bryst stod der minsandten" Deres håndværksslagter ")her knækkede filmen.
Jeg vil spare jer for, hvad jeg i min andarerede tilstand kaldte ham for, og jeg må nok ikke komme der mere, men
hvis jeg ikke kan få ordentlige skiver til stegt flæsk, så vil han sikkert også prøve at sælge noget sålelæder som oksekød
og så kan det være ligemeget. Men allesammen, prøv nu næste gang, når i skal købe røget bacon i skiver, læs hvad der
står på pakken, der står" fremstillet af brystflæsk" altså med meget små bogstaver.
Bacon er jo fra sidestykket, hvordan i alverden, kan man så fremstille det af bryststykket?
Næh, venner, Baconnet der er lavet på den rigtige måde, er meget sjældent i Danmark, men i den mindste flække over i
England, kan du få første klasses Dansk bacon, der bliver sprødt, på den helt rigtige måde.
Så faktisk har jeg besluttet, takket være den samlede danske slagterstand, at blive VEGETAR.
Hilsen
Keldd.