|
|
ja,hvor var det nu lige, jeg lagde den.
| |
| Kommentar Fra : kandit |
Dato : 10-06-05 19:39 |
|
Hej Miritdk, her kommer min farmors opskrift som jeg bruger hvert år:
50 store hyldeblomstskærme /75 g vinsyre/2 citroner/3-31/2 kg sukker/(jeg bruger 3 kg) 3 l vand.
Sådan gør du:
Klip de grove stilke af. Skyl forsigtigt i koldt vand, læg dem i et dørslag til afdrypning, kom dem i ennkrukke eller palstspand der kan tåle kogende vand.
Opløs vinsyren i lidt varmt vand.Vask citroner grundigt i lunkent vand skær dem i skiver.
Kom venisyren og citronerne i krukken.
Bring vandet i kog og hæld det spilkogende i krukken. Læg et klæde over (eller låg) og lad det trække et køligt sted i 5 døgn. Du skal røre i balndingen 2 gange dagligt.
Efter de 5 døgn sies saften gennem et klæde eller saftpose, tilsæt en tsk. Atamon for hver liter. Hæld saften på rene flasker og bind til med det samme.
Nyd den kold og deu kan fortynde med vand efter din smag. God sommer.Mvh Kandit
| |
| Kommentar Fra : maj_britt |
Dato : 10-06-05 19:44 |
|
Helt ærligt, jeg har også lavet hyldeblomstsaft og den er god, MEN økonomisk og tidsmæssigt kan det ikke betale sig, det er nemmee at købe den i Netto.
Ellers bruger jeg den her opskrift:
20 stk. store klaser hyldeblomster
40 g vin syre
¾ kg farin
¾ kg sukker
2 stk. citroner i skiver
1 l kogende vand
Blandes sammen.
Røres hver dag i 5 – 6 dage
Sies og hældes på rene tørre flasker.
| |
| Kommentar Fra : kandit |
Dato : 10-06-05 19:47 |
|
Jamen den i Netto smager ikke af så meget som den man laver selv.
Der er for meget sukker i og for lidt hyldeblomst.Mvh Kandit
| |
| Accepteret svar Fra : aasenissum | Modtaget 50 point Dato : 10-06-05 21:32 |
|
så fandt jeg den.
20 hyldeblomstklaser (uden stilkene)
25 gr. citronsyre
saften af 1 citron
1/2 kg melis
1/2 kg farin
1 l kogende vand
det hele blandes og overhældes med kogende vand
1 tsk atamon tilsættes.
det trækker under låg 4-5 dage (rør i det en gang imellem).
dte sies og hældes på flasker skyllet i atamon.
blandes efter smag med vand evt. med isterninger.
hvis du fryser saften ned (i små portioner), kan du undvære atamonen.
| |
|
Mange gode opskrifter SÅ jeg kommer lige med min bedste måde at bruge Hyldeblomster på:
1 fl. Vodka og 6 Hyldeblomstklaser trækker i 5 dage og filtreres.
Bliver IKKE bedre af at blive gemt., men kan gemmes i årevis.
Smager dejligt af sommereng og solskin.
Har lidt den samme blødhed som 12 år gammel Whisky.
Hilsen Arne
| |
|
det er rigtigt, at der er meget sukker i mange opskrifter. jeg næsten halverer sommetider mængden ligeså, når jeg bager. hvis det trænger til lidt ekstra sødme bagefter, kan man sagtens tilføje et skvæt sødemiddel. jeg er mest til syrlige drikke, og har derfor tit haft en citron på bordet som et ekstra pift.
| |
|
kandit - det er rigtigt med sukkeret til konserveringen. men til nedfrysning egner for meget sukker i en blanding sig ikke. har prøvet at nedfryse rynkeby saft ufortyndet som terninger - ret smart ide - men den gik ikke. de er bløde som smør. fik senere forklaringen på, at det er sukkeret, som er årsagen.
| |
|
det varmede på en lidt våd og kølig lørdag eftermiddag at blive godtaget.
tak for det miritdk og hendederligeerflyttethjemmefra
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|