|
| guf til is/vafler Fra : aasenissum | Vist : 8404 gange 50 point Dato : 21-05-05 13:45 |
|
Skal vi endelig synde, så lad os gå planken helt ud.
Altså is med den mest svimlende, usunde, afsindigt søde guf.
Hvordan laver man den der guf?
Har prøvet med æggehvider, sukker, lidt eddike, men det blev noget sjask.
Ingen drillerier og løftede øjenbryn, vel?
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 21-05-05 13:49 |
|
Ingredienser:
Guf til isvafler:
Hvad skal du bruge
· 4 æggehvider
· 4 spiseskefulde sukker
· Jordbær eller anden saft
· 1 spiseske rød frugtfarve eller anden farve
· ½ teskefuld eddike
Fremgangsmåde:
Sådan gør du
1. Pisk æggehviderne
2. Tilsæt sukker
3. Tilsæt eddike
4. Tilsæt jordbærsaft efter smag
5. Tilsæt 1 spiseskefuld frugtfarve
6. Blandingen piskes, indtil konsistensen er cremet.
Du kan bruge andre former for saft og frugtfarve alt efter temperament.
fra www.food4u.dk
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 21-05-05 13:51 |
|
Og her er en med husblas fra www.bom.dk/bolcher/guf
Guf www.bom.dk/bolcher
--------------------------------------------------------------------------------
Ingredienser:
3 æggehvider
175 g. sukker
3 blade husblas
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret. Husblasen som har stået i blød, tages op af vandet og kammes så vandet løber fra.
De smeltes nu evt. med lidt saft (hvis guffet skal være rosa). Når husblasen er afkølet hældes det sammen med æggehviderne.
Lad det stå koldt i køleskabet i nogle timer.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 21-05-05 14:11 |
|
Jeg laver den altså uden eddike.
Pisker æggehvider og sukker så stive, du kan vende skålen. Rør frugt-essens (efter smag) i.
Det er alt.
frieda
| |
| Accepteret svar Fra : Camillasmoster | Modtaget 50 point Dato : 21-05-05 16:43 |
|
Jeg bruger:
200 g sukker
2 æggehvider
1 tsk. eddike
Det piskes over vandbad til det er stift.
Der må IKKE komme bare lidt blomme eller andet i, så bliver det netop noget sjask!
MVH
Hanne
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 21-05-05 22:52 |
|
aasenissum det er dog det mest elendige sukkerstads - hvad vil du dog med det ???? BVADR...
ikke alene er det usundt og FEDER - det er også ........hmmmm gider ikke - når det endelig skal være så:
http://www.bom.dk/bolcher/guf.htm
;-D
| |
| Godkendelse af svar Fra : aasenissum |
Dato : 22-05-05 00:36 |
|
Tak for svaret Camillasmoster.
den er enkel og jeg har fundet ud af, at hvis man pisker hviderne stive uden sukker og derefter hælder sukkeret i lidt efter lidt, så bliver det sejt og minder derfor om det, som man får på isvaflerne.
der var en del besvarelser, som minder om hinanden - derfor trak jeg lod.
tak til jer alle, som gad lege med - også til miritdk, som driller og har ret
| |
|
gad vide hvad miritdk er? en drillerine?
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|