|
| opskrifter til gasgrill Fra : snusi | Vist : 12516 gange 100 point Dato : 07-05-05 21:28 |
|
Hej.
Jeg har ikke en Weber grill, men en gasgrill fra Dangrill, som jeg er meget glad for. Er der andre der har en gasgrill, og som har nogle spændende opskrifter? Det må gerne være andet end de almindelige koteletter osv. Alle de steder jeg søger efter opskrifter, står der Weber, det må da være mig der ikke kan finde de rigtige sider
snusi
| |
|
Det er da ligegyldigt hvad grillen hedder og om det er en gasgrill eller ej. Alle gode grillopskrifter kan da bruges.
En Kulgril giver mere røgsmag, men det er da også den eneste forskel
| |
|
snusi -> Jeg skal lige prøve at uddybe min første kommentar. Hele ideen bag ved at grille er at prøve at genskabe smagen af mad tilberedt over bål. Da de færreste mennesker har mulighed for at tænde bål idag, opfandt man Grillen. Så længe der bruges trækul i en grill, kan man også opnå noget der ligner. Men når man begynder at fyre grillen op med Gas eller EL på Stenkul, er hele ideen jo væk. Så er der kun tale om en rillet stegepande i overstørrelse.
På trækul kan du smide nogle friske krydderurter og få deres smag til at blande sig i røgsmagen. DET er grill. Det andet er bare varmt/branket.
| |
| Kommentar Fra : gert_k |
Dato : 07-05-05 23:50 |
| | |
| Kommentar Fra : gert_k |
Dato : 07-05-05 23:54 |
| | |
|
gert_k -> Hjerteligt tak for dine 2 meget intilligente kommentarer. Dem ville hverken snusi eller jeg ha' kunnet levet uden.
| |
|
Ja ja, sandheden er ilde hørt. Men det bliver den ikke ildere af.
Og folk der vælger at blive uven med en person p.g.a. en meningsudveksling, har jeg heller ikke lyst til at tælle blandt mine venner. Der er jeg lidt kræsen.
gert_k: Kom nu med DIT svar til snusi, hvis du har et. Og så bland dig totalt uden om MIT forhold til resten af verden.
I øvrigt er der ikke noget der hedder loool! LOL er en SMS-forkortelse for Laughing Out Loud. Skulle LOOOL så betyde en lidt længere latter? Her på Kandu bruger vi smileys.
| |
|
Jeg vil da medgive at en Gas-eller El-grill sagtens kan danne basis for nogle hyggelige havemiddage, så investeringen er da på ingen måde spildt. Blot har det intet med Grill at gøre. Betænk lige at man også kan købe en Grill-pande!!!!
Den eneste forskel på den og en alm. stegepande er jo at kødet bliver stribet så det "ligner" noget grill-stegt.
Fabrikanterne LEVER af at folk gerne vil bedrages. Og tro mig: Folk bliver bedraget.
Har I en have, så lav et bålsted. Jeres børn vil nyde det og det vil I også. Efter at kullene er brugt til grillning, kan man fyre lidt mere på og så sidde omkring bålet og hygge sig til meget sent/tidligt. Go for it. Hilsen AJ
| |
|
For pokker hvor du dog LOOOOOL at høre på gert_k. Det er da alm. viden at en sten ikke kan afgive nogen som helst smag. Grunden til at man nogle steder indenfor gastronomien benytter sig af Lavasten, er deres evne til at opsuge varme og afgive den jævnt over en lang periode.
Snak ikke om taber så længe du skriver: "lidt lavasten i brænderen" - Selve den sætning viser jo at du har hjerne som en underudviklet haletudse.
| |
|
gert_k
Du har været Superbruger siden 14.05.2004, har ialt besvaret 8 spørgsmål og har modtaget 461 point.
Jeg har været Superbruger siden 29.07.2004, har ialt besvaret 251 spørgsmål og har modtaget 27661 point.
Så hvem er det nu lige der er en taber?
| |
| Kommentar Fra : gert_k |
Dato : 08-05-05 09:27 |
| | |
| Kommentar Fra : 1133 |
Dato : 08-05-05 09:33 |
| | |
| Kommentar Fra : gert_k |
Dato : 08-05-05 09:47 |
|
1133>>JA, har du en god en?
en af mine ynglings er:
lille oksesteg/lammebov el. lille kølle, stikker en masse små hvidløgsstikker lige ind under huden med en spis kniv, snitter overfladen og smørre denne ind i en blanding af salt peber timian rosmarin der har være i morteren, grilles 30 til 120 min alt efter størrelse og hvor varm gillel er, samt din egen smag......
| |
| Accepteret svar Fra : Spirillen | Modtaget 100 point Dato : 08-05-05 09:49 |
|
Jeg vil sige, at en gasgrill er rigtig god til store stege, men du kan sgu grille alt på den.
Læs evt. dette og så er det ikke så svært at tage opskrifter fra kulgrill og lave dem om til gasgrill. Men ellers grill da hvad du har lyst til...
http://www.weberforum.dk/default.asp?id=4&ACT=5&content=159&mnu=4
Ellers kan du jo købe nogle bøger om at grille, Glæsel's Grundbog I & II har masser af opskrifter
| |
| Kommentar Fra : 1133 |
Dato : 08-05-05 10:08 |
|
hej gert_k
den opskrit ser meget spændene ud
jeg kunne nok komme med nogle
men da alt foregård men venstre hånd i
de næste fire uger(ledbånd i højre tommel næsten revet over)
vil det nok tage for lang tid
weber har udgivet nogle fremragene bøger som jeg nyder at
savle over.
jeg mener også at havde set en med opskrifter til gasgrill
| |
|
Der er rigtig mange gode opskrifter i Spirillens link, samt beskrivelse af de to anvendelsesmåder ved en gasgrill....Direkte og indirektemetoden!
Vil du øge røgsmagen, så kan du prøve at lægge små gennemvædede træchips på lavastenen. Det bliver aldrig helt som med en kulgrill, men man ikke få alt her i verden - og jeg selv foretrækker da også en gasgrill, da varmen er langt nemmere at styre - kødet bliver efter min mening langt bedre end ved en kulgrill, der steger ujævnt - og opstartstiden og rengøringen minimeres..
God sommer
| |
| Godkendelse af svar Fra : snusi |
Dato : 08-05-05 11:59 |
|
Tak for svaret Spirillen.
Det vil jeg prøve, når det forhåbentlig bliver lidt varmere
snusi
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|