Jeg glæder mig til at høre om det, hvordan den opskrift er. Der er godt nok en til, den kan jeg også lige sende.
Solsikkebrød, koldhævning
3 dl vand
5 g gær
1?2 spsk. havsalt
1?2 spsk. rørsukker
2 spsk. citronsaft
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
3 spsk. hørfrø
3 spsk. solsikkekerner
1 dl hvedeklid
3 dl havregryn
4-5 dl hvedemel
* 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie - pensling
Gæren udrøres i vand.
De øvrige ingredienser tilsættes med undtagelse af hvedemel.
Lad denne blanding trække 20-30 minutter.
Hvedemel røres gradvis i, og dejen æltes godt igennem:
Stilles til kold hævning natten over i køleskabet. Dejen slås ned og æltes godt igennem og formes til et langt landbrød, pensles med olivenolie og
Bages gylden og sprødt ved 190-200°C i 40-50 minutter.
Tip:
Tørret brændenælde, hybenpulver og sesamfrø tilsættes for at øge brødets indhold af mineraler.
Men jeg giver dig ret i at den med fromage fraiche lyder godt.
God fornøjelse