|
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 23-03-05 14:46 |
|
Find dig en opskrift du kan li, og skift eddiken ud med hvid Balsamico. Det er en genial opfindelse og smager skønt
| |
| Kommentar Fra : kandaikke |
Dato : 23-03-05 14:53 |
|
Jeg laver til tider en lækker kartoffelsalat..
Kolde kartofler
Friske bønner (dyppes 30 sek. i kogende vand)
Ristet pinjekerner
Groft høvlet parmasan ost.
Du kan også komme cherry tomater i og ruculasalat det er alt efter smag..
Som derssing bruger jeg, som klumme skriver (olie + balsamico)
Velbekommen.. Kandaikke
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-03-05 11:06 |
| | |
|
glemte en tilføjelse til madkanalen, søg under fedtfattig kartoffelsalat.
| |
| Kommentar Fra : jorren |
Dato : 06-04-05 14:29 |
|
allervigtigst: kog kartoflerne hele og uden salt, så de ikke suger vand! Og del og salt dem evt. når de er kolde.
mvh
Jorren
| |
| Accepteret svar Fra : mcloud | Modtaget 150 point Dato : 06-04-05 15:13 |
|
Hej benselense
her er mit bud :
Aspargeskartoffel salat
Salaten
600 gr aspargeskartofler
250 gr grønne asparges
200 gr sukkerærter
12-15 sherrytomater
1 rødt salatløg
Dressing
1 dl hakkede friske krydderurter ( basilikum, oregano, bredbladet persille )
2 fed hvidløg
2 spsk pinjekerner
1 tsk salt
1 tsk sukker eller honning.
1 knsp cayennepeber
1/2 dl olivenolie
2 spdk. hvid balcamico .
1/2 dl vand
Børst kartoflerne rene i vand.
Kog dem i letsaltet vand i 6-8 minutter, køl dem ned og skær i mindre stykker.
Skyl sukkerærterne og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, køl dem ned og lad dem dryppe sig tørre. Skold og halver tomaterne, hak rødløgene og skær kartoflerne i skiver.
Bland kartofler , sukkerærter, tomater og rødløg i et stort fad.
Bland krydderurter, hvidløg, pinjekerner, salt og cayennepeber og tilsæt olie og vand, lidt af gangen. Hæld dressingen over salaten.
Serveres til et par gode bøffer eller grillet eller hvidvinsdampet Laks.
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-04-05 15:18 |
|
Ajiii Du ka bare det shit Mcloud
Den er skrevet af (Der er vel ikke ® eller © på opskriften LOOL)
Klumme
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 06-04-05 15:29 |
|
Hej Klumme
Nej det er der ikke ,den er til fri afbenyttelse
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-04-05 17:47 |
|
Hej..
Lige for at skabe lidt misundelse.... hvis det kan lade sig gøre..... så laver jeg den i aften til en helstegt kalvemørbrad. Skifter ærterne ud med Hari Couverts, dropper asparges (ku ikke få nogen) og splitter olien i oliven og trøffelolie. Tror du ikke det er ok Mcloud?
Dessert. Is m. stegte bananaer m. råsukker, citronsaft/skal, flamberet i mørk rom og en Portvin vintage 82.
| |
| Godkendelse af svar Fra : benselense |
Dato : 06-04-05 19:32 |
|
Tak for svaret mcloud.
Jeg accepterer dit svar, især efter klummes anbefaling.
| |
| Kommentar Fra : Axelise |
Dato : 06-04-05 19:40 |
|
Her er min egen hjemmestrikkede kartoffelsalat, som jeg plejer at lave den (jeg er nemlig heller ikke så vild med mayonnaise-udgaven):
Kolde kogte kartofler (nye)
tun i vand
hårdkogte æg skåret i 1/4
snittede, letkogte fine grønne bønner
radiser
majs
søde gulerødder skåret i tynde små stave
agurk
tomater
sprød, finsnittet iceberg
evt. rå blomkålsbuketter
Dressing:
½ tsk. honning opløst i 5 dråber kogende vand
olie
balsamico edikke
salt, peber, urtekrydderier + presset hvidløg
Den smager bare helt pragtfuldt!
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 06-04-05 21:42 |
|
Hej Klumme
Det er min livret " MAD " ----god fornøjelse------ Er sikker på at dit måltid er en Gourmet værdigt.
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 06-04-05 21:43 |
|
Hej benselense
Og tak for tilliden
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-04-05 22:07 |
|
Hej igen.
Det smagte rigtig godt. Der skal lidt justeringer til efter min smag. Jeg tillod mig den kunstneriske frihed at putte lidt Dijon i dressingen. Den var lidt for tam, men det kan skyldes at min Cayennepeber var blevet "impotent" *GG*
De flamberede bananer var ok, men jeg vil candisere dem med honning næste gang, for at få et større/anderledes gab mellem det søde og det syrlige. Jeg brugte råsukker, men tror at en acaciehonning vil være superb.
Undskyld benselense for dette lille sidespring LOOL
Mvh
Klumme
| |
|
Det har da været inspirerende at følge mcloud og klummes udveksling af madglæde. Tak for det.
mvh. Benselense.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|