|
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 23-03-05 13:20 |
|
sådan lige kort - så er usyret brød bare brød der er bagt uden surdej/gær - på hebrasisk bliver de så kaldt matza (matzot er bare flertal )- i og med den jødiske religions påskeritual ( pesac) indbefatter at der kun må spises netop usyret brød.
Brødet varierer idag fra ganske alm. usyret brød til noget der minder om knækbrød.
| |
| Accepteret svar Fra : dova | Modtaget 210 point Dato : 23-03-05 13:40 |
|
Der findes mange opskrifter på usyret brød, denne er relativt simpel
5 kopper mel
1 2/3 stænger smør (hvad en stang smør så er i gram, har jeg ikke kunnet finde
½ liter piskefløde
Fremgangsmåde
Bland mel, smør og fløde. Ælt til det er blandet.
Pres det ud på en bageplade og bag ved ca 200 gr. i et kvarter eller til det er let gyldent.
Ja det var selve op skriften.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : acilia |
Dato : 23-03-05 13:47 |
|
Her er oversaettelsen:
5 cups er ifoelge: http://www.onlineconversion.com/volume.htm det samme som = 11.8 deciliter
1 Pint er iflg. Samme side = 5.5 deciliter
1 2/3 sticks butter er iflg denne side: http://www.yumyums.org/conversions/conv2.html =
198 gram
Saa altsaa:
11.8 dl mel
198 gram smoer
5.5 dl floede
Metode
Bland mel, smoer og floede. Aelt til det er mikset helt sammen. Laeg det paa en plade med bagepapir og bag det ved ca 225 grader i ca 15 minutter eller til det er gyldent.
Usyret broed blev til da Gud tog Israels boern ud af Egypten. De maatte skynde sig saa meget at de ikke havde tid til at lade deres broed haeve – herved opstod ordet ’unleaven’-broed. Da de fik ordren om at forlade Egypten maatte de skynde sig at pakke deres ubagte uhaevede dej og baere det i deres rygsaekke da de startede deres vandring igennem oerkenen.
Orkenens hede bagte broedet til det blev til flade ’matzah’.
Faktisk kan alle kosher (betegnelse for ren eller proper) opskrifter bruges bare man ikke lader det haeve.
Usyret broed kan kan koebes i mange butikker idag – det hedder matzah, matso, matzos eller flertal: matzoth
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 23-03-05 13:53 |
|
Usyret brød har sin oprindelse fra dengang Gud førte israelitterne ud af Egypten. De havde så travlt med at komme afsted, at de ikke tog sig tid til at lade brødet hæve, derfor benævnes det usyret (eller uhævet) brød.
Da ordren til afrejse blev givet, pakkede de hurtigt den ubagte brøddej i deres rygsække, og begav sig tværs over ørkenen. Ørkenheden bagte brødet til flade Matzah.
Faktisk kan alle Kosher brødopskrifter bruges, så længe du ikke tillader dejen at hæve.
Man kan købe usyret brød i mange butikker i dag, det kaldes matzah, matso, matzos eller (flertal) matzoth.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : kandaikke |
Dato : 23-03-05 14:57 |
|
Hejsa..
I Ole Sursgade i KBH ligger en masse "jøde" forretninger der køber vi vores matzah her til påske...
Nu kan det jo være du i den anden ende af landet.. Med det var bare et tip..
Kandaikke
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 23-03-05 19:12 |
|
acilia
Nu er din udregning af ovntemperatur så forkert. 100 gr. celsius er ca det samme som 215 Fahrenheit, så 225 gr. er alt for meget
Og i følge min ordbog, er en pint 0,5 liter.
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 24-03-05 08:58 |
| | |
| Kommentar Fra : acilia |
Dato : 24-03-05 09:37 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|