|
| Stegning af mørbradbøffer Fra : kronn | Vist : 3616 gange 387 point Dato : 12-03-05 10:40 |
|
Hej, i onsdags var vi ude og få en kvart kalv, der fulgte så en halv mørbrad med jeg sagde han bare skulle skære nogle gode bøffer af den...
Men nu er tidspunktet så kommet hvor vi skal ha disse bøffer og han skar dem 5-6 cm tykke altså ikke lige en bilka-model...
Hvordan steger jeg sådan en bøf så den er rød indeni og ikke sort udenpå?
Skal have gæster iaften så kan ikke lige prøve mig frem
| |
| Accepteret svar Fra : jorren | Modtaget 397 point Dato : 12-03-05 11:17 |
|
jeg ville gøre følgende:
1) bank dem lidt fladere til ca. 3 cm tykkelse
2) drys dem med salt og peber, evt. pres lidt hvidløg på den ene side
3) steg dem på panden i lidt smør 3-4 min på hver side (og ikke mere) Kraftig varme, dog ikke fuldt drøn.
4) tag dem straks af panden og dæk dem med staniol, lad dem trække 10 min.
5) kæl for tilbehøret og saucen, evt. gorgonzolasauce.
6) åbn den bedste flaske rødvin. Må ikke være for kraftig når det er kalvemørbrad. Fx. en Chianti Classico ell. en bourgogne vil være perfekt.
Rigtig god fornøjelse
hilsen Jorren
VinPakken.dk
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 12-03-05 11:48 |
|
Hej Kronn
Stil Tournedoerne på højkant,Bank dem lidt fladere med håndfladen.
Vikl bacon eller parmaskinke omkring kanten og krydr med peber og salt.
Steg tournedoerne i ca 3-4 minutter på hver side ,ved god varme og lad dem hvile i ca 10 minutter .
De skal være rosa -røde inden i ,kom evt lidt rødvin på panden med stegeskyen og reducer til det er tykt og kom et par kolde klatter smør på til sidst som du rører godt ind i saucen ,det hedder at montere saucen. og voila lækker sauce.
Mvh
kim Rasmussen
www.lechef.dk
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 12-03-05 12:55 |
|
Jeg ville skære dem igennem til halv tykkelse, og undgå at banke for meget på dem, for hvis du skal banke for meget, bliver fibrene i kødet ødelagt så kødsaften "fiser" ud af dem og de kan blive for tørre.
Så bare på med krydderierne og steg dem få minutter på hver side uden at "branke" dem.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : flemlone |
Dato : 12-03-05 13:10 |
|
Vi har prøvet denne ........
Behold størrelsen på bøfferne. Brun dem af på en pande på begge sider. Kom dem i et ildfast fad, sæt dem i en forvarmet ovn 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Tag dem ud af ovnen dæk dem over med folie og lad dem hvile i minimum 10 minutter, imedens du laver sovsen.
MVH
Lone og Flemming
| |
| Kommentar Fra : flemlone |
Dato : 12-03-05 13:22 |
|
Og så denne hvis du har en Weber grill. ( Vores er altid beredt hele året rundt )
En hel mørbrad lægges i en marinade af følgende opskrift :
3 spsk brun farin
2 spsk sød chilisovs
2 spsk Kikkoman teriyaki marinade
2 spsk vand
2-3 fed hvidløg
Mørbraden lægges i denne marinade i et tildækket fad i 1-2 timer.
Den brunes på alle sider på direkte varme fra grillen, og lægges derefter på indirekte varme i ca. 20 minutter.
Tag den af grillen og lad den hvile i ca.15 minutter tildækket.
Men husk alt ovenstående er kun for en kugle grill, ikke for en alm ovn.
MVH
Weber fans Lone og Flemming
| |
| Kommentar Fra : flemlone |
Dato : 23-03-05 13:45 |
|
Hallooooooooooooooo Kronn er der nogen ???????????
Hvordan gik mørbrad aftenen ?? , Afslut venligst spørgsmålet ...............
MVH
Flemming
| |
| Godkendelse af svar Fra : kronn |
Dato : 30-06-05 21:07 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|