"Opskriften jeg skal bruge er Pains au lait, men den opskrift jeg har sat ind her heder PAIN AU CITRON, men jeg går ud fra at jeg bagefter blot kan skifte citronen ud med vanille som der skulle være i opskriften ?"
Nej - pains au lait betyder brød af/med MÆLK, og der er ingen mælk i din opskrift. Her følger en opskrift på rigtige "petit pains au lait"
25 g. gær eller 1 tsk. tørgær
1 1/2 dl + 2 spsk. lunet mælk til glasur
450 g god hvedemel
1 tsk. salt
40 g sukker + 25 g til glasur
1 æg
50 g smør, blødgjort
1. opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15 for tør.
2. Bland mel og 40 g sukker i en skål. Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele æg.
3. Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig. Ælt derpå smørret ind i dejen.
4. Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1 time.
5. Sæt ovnen på 200 grader (185 hvis varmluftovn)
6. Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker. Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet bageplade. Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter, og bag dem så i 15 min., midt i ovnen.
7. Lad dem køle lidt på en bagerist.
8. Til glasur: Opløs 2 spsk. sukker i 2 spsk. lunken mælk og brug en bagepensel til at pensle bollerne.
velbekomme.