|
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 11-02-05 14:04 |
| | |
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 11-02-05 14:05 |
| | |
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 11-02-05 14:06 |
|
Surmælksprodukters holdbarhed er lang, når de opbevares koldt. Opbevares de ved for høj temperatur bliver smagen sur og de mister deres jævne konsistens. Ved 5°C i køleskab har surmælksprodukter gerne en holdbarhed på op til 10 dage.
fra samme side
| |
| Kommentar Fra : sprit73 |
Dato : 11-02-05 14:07 |
|
Fundet på www.vom.dk (viden om mad)
"Opbevaring og holdbarhed:
Surmælksprodukters holdbarhed er lang, når de opbevares koldt. Opbevares de ved for høj temperatur bliver smagen sur og de mister deres jævne konsistens. Ved 5°C i køleskab har surmælksprodukter gerne en holdbarhed på op til 10 dage. Ved lavere temperatur øges holdbarheden endnu mere. Yoghurt og tykmælk er ikke egnede til dybfrysning, eftersom de bliver grynede."
/sprit
| |
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 11-02-05 14:47 |
|
Hvis du har skyndt dig at komme dem på køl, kan du sagtens bruge dem.
Men du kan ikke regne med holdbarheds datoen på produkterne, din holdbarhed er ikke mere end 1 - 2 dage fra nu af.
Mejeriprodukter er produceret ved hjælp af mikroorganismer, derfor kan du være sikker på at produktionshygiejnen er meget høj og at der ikke er nogle patogene bakterier i dine yoghurt. Måske har smagen allerede ændret sig, som gør at de er uspiselige, så er der selvfølgelig kun en vej for produkterne. Smager de OK, kan du sagtens spise dem uden at blive syg.
Spiser du dem inden for de næste par dage bliver du ikke syg, dog kan smagen og tekstur have ændret sig.
| |
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 11-02-05 14:47 |
|
Hvis du har skyndt dig at komme dem på køl, kan du sagtens bruge dem.
Men du kan ikke regne med holdbarheds datoen på produkterne, din holdbarhed er ikke mere end 1 - 2 dage fra nu af.
Mejeriprodukter er produceret ved hjælp af mikroorganismer, derfor kan du være sikker på at produktionshygiejnen er meget høj og at der ikke er nogle patogene bakterier i dine yoghurt. Måske har smagen allerede ændret sig, som gør at de er uspiselige, så er der selvfølgelig kun en vej for produkterne. Smager de OK, kan du sagtens spise dem uden at blive syg.
Spiser du dem inden for de næste par dage bliver du ikke syg, dog kan smagen og tekstur have ændret sig.
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 11-02-05 15:01 |
|
Jah, de skal nok lige rystes kraftigt en gang.. Jeg ville ikke være bange for at spise dem. I det hele taget så er jeg ikke så bange for mælkevarer, der er blevet "for gamle" eller er "over sidste salgsdato". Hvis de ikke smager grimt, så er de heller ikke skadelige. --Netop på grund af at det jo er mælkesyrebakterierne, der trives bedst i mælkeprodukter. Og de bakterier er jo ikke bare uskadelige, men også gavnlige for tarmfloraen.
Men hvis det er et produkt med masser af sukker og frugt, så kan der meget hurtigt gå gang i gæring og skimmelsvamp. Og derefter er det UD! --
Altså, hvis der er sukker eller frugt i, så tag kun af bægret én gang. Ingen opbevaring efter åbning.
Hvis det er "naturel" ville jeg gladelig spise af det til det begyndte at se underligt ud eller smage mærkeligt.
| |
|
lyt til miritdk og de andre - du må gang i smagsløgene og glem blot en gang i mellem alt om sidstesalgsdatohysteriet og stol på dig selv og din sunde fornuft (eller kandu)
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 12-02-05 12:47 |
| | |
|
i hvert fald i fællesskab
| |
| Godkendelse af svar Fra : takskaldeha |
Dato : 23-02-05 02:09 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|