|
| Accepteret svar Fra : SonjaAS | Modtaget 200 point Dato : 18-01-05 15:10 |
|
Hej
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den opskrift du søger. Selv plejer jeg blot at rive kartoflerne og komme dem i jernet (det hedder et fugleredejern) uden at tilsætte noget. Husk kartoflerne må ikke skylles, da stivelsen er nødvendig for faconen. De steges første gang i 3-4 minutter og anden gang - uden jernet - i 1-2 minutter, til de er gyldne.
Jeg kan dog fortælle, at de ifølge bogen "Kartofler fra gnocchi til mos" af Annie Nichols på fransk hedder "nids d'oiseau". Hun tilsætter heller ikke noget, og det gør de heller ikke her:
http://www.kostplanen.dk/visopskrift.php?opskrift=4849 Kig under fuglereder.
Jeg mener også en gang at have hørt noget med at man kan komme æg i, men jeg har ledt forgæves efter opskrifter. Man kan måske finde en ved at søge efter det franske navn, men jeg kan desværre ikke fransk.
Mvh
Sonja
| |
| Kommentar Fra : emesen |
Dato : 18-01-05 15:38 |
|
Og jeg har spist fuglerede på en Kinesisk Restaurant i Ballerup.
Det var netop sådan en kartoffelting af kartoffelstriber på kryds og tværs..
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 18-01-05 17:07 |
|
Hej Sonja
Nogen gange skal man lige en omvej for at finde det rigtige svar, og det er jo ikke altid at tingene heder det man tror.
Jeg spurgte en af mine faste besøgende på jobbet som jeg ved har drevet et spisested om hun kendte denne opskrift, og det gjorde hun sørmer og hun kunne fortælle at hun ikke brugte andet end revne kartofler og at dette jern var ligesom af net eller små sigter der blev presset sammen og en 8-10 cm i breden.
Jeg har prøvet at søge på google og har findet noget de kalder for kurvejern og en anden der heder fugleredejern som ser ud til at være jernet til disse kurve.
http://www.hwl.dk/Default.asp?ID=399&M=Shop&PID=11&ProductID=49299
http://www.hwl.dk/Default.asp?ID=374
Mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 18-01-05 17:12 |
| | |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 18-01-05 17:24 |
| | |
| Kommentar Fra : SonjaAS |
Dato : 18-01-05 17:48 |
|
Hej
Ja fugleredejernet er netop lig det jeg bruger. Hvis jeg klikker på vis varianter kan jeg se at der er tre størrelser. Mit jern er på 10 cm (den yderste kurv) og den inderste kurv er ca 7½ cm indvendigt og godt 4 cm på det højeste (stadig indvendigt).
Det andet - kurvejernet - ser ud til at kunne lave to ad gangen, men hvis prisen er 1.390 kr (og det lader til, at priserne er uden moms), vil jeg i hvert fald ikke købe det, det er godt nok dyrt bare for at spare lidt arbejde en gang i mellem. Man kunne vel også købe 2 jern, hvis man vil have det til at gå hurtigere.
Mvh
Sonja
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 18-01-05 18:02 |
|
Hej Dova
Det er jo næsten pinligt at du kan finde opskriften på min egen kogebog, men jeg kan vel undskylde mig med at jeg ikke har tænkt på navnet fuglereder men kun søgt efter kartoffelkurve.
Men så har jeg i hvert fald lært noget i dag.
Mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 18-01-05 18:07 |
|
Hej per
Anede slet ikke at det var din kogebog, jeg kunne bare huske, at et lignende spørgsmål om fuglerederne var her tidligere, og fandt linket ad den vej
mvh dova
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 19-01-05 17:41 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|