|
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 12-01-05 18:30 |
|
Vi har en hjemmebygget ovn til varmrøgning, og der får en stor ørred en times tid. Så jeg vil mene det er noget af det samme du skal bruge i din grill. Men pas på med at salte den for længe, de skal ikke have så meget som der ellers skrives, for så synes jeg saltsmagen er alt for gennemtrængende.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : funck1 |
Dato : 12-01-05 18:35 |
|
hej dova----- jeg bruger en gammel lille brædepande som jeg sætter over de glødende kul--briketter---og så lægger jeg emnet på grillen over brædepanden ---tror du at jeg ka' "styre " ørreden der---og gi' den en time ---hvordan og hvor længe plejer du at salte??
hilsen Funck
| |
| Accepteret svar Fra : dova | Modtaget 210 point Dato : 12-01-05 18:41 |
|
Ja, det tror jeg ikke er noget problem på den måde.
Det er næsten samme system vi bruger med at lægge brændsel i bunden og røgesmuld på en plade, der er bare brugt en gammel gasovn som er muret inde, og med skorstensaftræk.
Saltning i max 6-7 timer, og så bare børste det grove salt af. Vi hænger heller ikke altid fisken til vindtørring, men direkte i røgeovn efter saltning.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : funck1 |
Dato : 12-01-05 18:48 |
|
tak dova---li' et spørgsmål mer' --hvis du har tid---jeg plejer at lægge i saltlage --men jeg ka' forstå at du tørsalter--- jeg plejer heller ikke' at hænge fiskene til tørre --jeg håber det vil lykkedes --glæder mig til at spise røgget ørred----den ka' vel godt bruges selv om den har været frosset?
hilsen Funck
| |
| Kommentar Fra : funck1 |
Dato : 12-01-05 18:49 |
|
tak dova---li' et spørgsmål mer' --hvis du har tid---jeg plejer at lægge i saltlage --men jeg ka' forstå at du tørsalter--- jeg plejer heller ikke' at hænge fiskene til tørre --jeg håber det vil lykkedes --glæder mig til at spise røgget ørred----den ka' vel godt bruges selv om den har været frosset?
hilsen Funck
| |
| Godkendelse af svar Fra : funck1 |
Dato : 12-01-05 18:57 |
|
Tak for svaret dova.
hvis du har tid vil jeg gerne at du svare mig på mit lille tillægsspørgsmål
| |
| Kommentar Fra : 1133 |
Dato : 12-01-05 19:07 |
|
hej
jeg bruger en bog der hedder
kringelbachs salte-og røgebog med stor susses
eller prøv dette link
http://www.weberforum.dk/
ole
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 12-01-05 19:45 |
|
Selv tak funck.
Jo, de kan sagtens fryses. Men røget mad kan ikke holde sig så længe i fryseren, helst ikke over 3 måneder.
Men frysningen kan tage lidt af den røgede smag, synes jeg.
mvh dova
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|