hej Per
Her er en hurtig og meget nem ret med Raclette ost nye kartofler ,enrest kold kød og noget rødløgs nams:
2 rødløg
1 tsk sukker
6 spsk rødvinseddike
½ tsk salt
et godt drys tørret dild
ca ½ kg nye kartofler (helst de små )
250 gr Raclette ost i skiver
friskkværnet peber og salt
Pølse (salami,hvidløgspølser,skinke ,deller, rest culotte eller andet koldt kød
Først bred løgene ud på et ildfast fad,hæld kogende vand over,så det dækker, lad stå til det er koldt.
I en lille gryde blandes , sukker ,eddike,salt og dild.Varmes langsomt op,rør med til sukkeret er opløst,afkøl.
Sigt der efter vandet fra løgene og hæld lagen over ,stå mindst 1-2 timer allerbedst bliver de ,hvis de står natten over.
Derefter koger du kartoflerne med skræl (skrub dem godt først)
hæld vandet fra og kom dem i en bradepande,forvarm din grille i ovnen .
Krydr kartoflerne med salt og frisk peber og læg skiver af ost over.
Sæt fadet under grillen til osten smelter.
Si eddikelagen fra løgene og server den til kartoflerne.
Serveres rygende varmt med det kolde kød et godt brød og et godt glas rødvin eller is koldt Øl
god fornøjelse og velbekommen
mvh mcloud